Ferienmesse 2015: megkezdődött a régió legnagyobb utazási vására Bécsben

Csütörtökön nyitotta meg a kapuit a bécsi utazási vásár, a Ferienmesse 2015 Fotó: ferienmesse.at

 

Az idei vásáron a Magyar Turizmus Zrt. főleg az egészségturizmushoz köthető turisztikai ajánlatokat és szolgáltatásokat, valamint a magyarországi fesztiválokat népszerûsíti. A szemlén képviseltetik magukat a nagy fürdővárosok, vagyis Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló és Bükfürdő is. Külön standdal van jelen az Aquaworld Resort Budapest, amely tavaly decemberben partnerséget kötött a Vamed Vitality World nevû osztrák céggel, amely Ausztria számos kiemelt szállodájának és fürdőjének üzemeltetését is végzi. 

A téli vendégforgalom növelésére a Budapest Winter Invitation kampány keretében kínálnak programlehetőségeket a Magyarországra utazóknak.

A 120 négyzetméteres magyar standon külön helyet kapnak a kelet-magyarországi szolgáltatók, a régióból többek között a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület képviselteti magát. 

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője az MTI-nek hangsúlyozta: az osztrák piacra megéri befektetni, hiszen a jól irányzott kampányok és akciók hamar meghozzák a kívánt és jól mérhető vendégforgalmat. 

Az osztrák turisták évente 800 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon, vagyis Ausztria a nyolcmilliós lakosságszámra vetítve a legdinamikusabb turisztikai piaca hazánknak. Az osztrákok évente 120 milliárd forintot költenek el Magyarországon, ebből 90 milliárd forint a turisztikai célú költés, amelynek az áfatartalma nagyjából 20 milliárd forintot tesz ki. 

A január 15. és 18. között tartott vásáron csaknem 70 országból 700 kiállító vesz részt. Az idei rendezvény partnerországa Thaiföld, a partnerrégió Tirol tartomány. 

A bécsi nemzetközi vásárközpontban (Messe Wien) megrendezett vásárról és a magyar programokról bővebben az esemény honlapján a www.ferien-messe.at oldalon lehet tájékozódni. (MTI)

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük