Foci vb 2014: megérkezett a burgenlandi edzőtáborba a horvát válogatott

Több száz rajongó fogadta péntek délután a szállodába megérkező csapatot , Nico Kovac gárdája jövő péntekig tréningezik a fürdőhelyen. A horvátoknál már szinte hagyomány, hogy Tarcsafürdőn készülnek az aktuális világeseményre, szövetségi kapitányuk 2008-ban még játékosként járt a településen, most ő vezeti a válogatottat, amely június 12-én a nyitómeccset játssza Brazília ellen. (A csoport másik két tagja Kamerun és Mexikó.) 

A horvát  nemzeti tizenegyet az Avita Hotel ügyvezetője Peter Prisching, Burgenland tartományi főnöke Hans Niessl, a tartomány turizmusért felelős tanácsnoka Michaela Resetar és Bad Tatzmannsdorf  polgármestere,  Ernst Karner köszöntötte az ünnepélyes fogadáson.

A horvát válogatott 27 játékossal kezdte meg az edzőtábort.  Nikica Jelavic (Hull City),a német kupadöntőt Guardiola döntése alapján kihagyó  Mario Mandzukic (Bayern München), Ivan Rakatic  (Sevilla), Darijo Srna (Shakhtar) és a többiek esti, nyilvános edzésre rengeteg szurkoló volt kíváncsi a szálloda melletti edzőközpontban.  A csapatból ketten hiányoztak, Luka Modric a Bajnokok Ligája döntőjében szerepelt a Real Madriddal, míg Niko Kranjcarra az angol Queen Park Rangers játékosaként osztályozó mérkőzés várt. 

 

A tréninget óriási médiaérdeklődés mellett tartották meg, még Mexikóból is érkezett tévéstáb, hogy a leendő ellenfélről forgasson. Nos, sokat nem tudtak meg a horvátok titkaiból, Niko Kovac csapata futott, nyújtott majd újra futott, végül pedig a környékbeli utánpótlás csapatok fiatal futballistáival ráhangoló edzést tartott. 

A tréningől készült képsorozat itt látható.

 

 

Így fogadták Bad Tatzmannsdorfban a horvát csapatot Fotó: Pressefoto Weber

Így fogadták Bad Tatzmannsdorfban a horvát csapatot Fotó: Pressefoto Weber

 

Peter Prisching, az Avita Hotel ügyvezetője (balról) üdvözli a horvát válogatott szövetségi kapitányát, Niko Kovac-ot  Fotó: Pressefoto Weber

Peter Prisching, az Avita Hotel ügyvezetője (balról) üdvözli a horvát válogatott szövetségi kapitányát, Niko Kovac-ot  Fotó: Pressefoto Weber

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük