Foci vb 2014: Modric, Mandzukic és társai Burgenlandban készülnek a világbajnokságra

A horvát nemzeti tizenegy immár negyedszer  készül a fürdő mellett található szállodában világeseményre. A hoteltől pár perces sétára fekszik a Fussballarena elnevezésû sportkomplxum, amely kifejezetten azzal a céllal épült, hogy a felkészülő csapatok kiváló körülmények között tudjanak edzeni. 

 

A májusi látogatást a közelmúltban sajtótájékozatón jelentették be, többek között Hans Niessl burgenlandi tartományi főnök és a horvát szövetségi kapitány jelenlétében. Nico Kovac  a 2008-as edzőtáborozáson még játékosként vett részt, most pedig ő vezeti országa válogatottját a  június 12-én kezdődő világbajnokságon is. Választása azért esett a helyre, mert tapasztalatai szerint a legjobb feltételeket kínálja a felkészüléshez.

A szálloda ügyvezető igazgatója, Peter Prisching elmondta, hogy megtiszteltetésnek veszik a horvát csapat edzőtáborát. Mindenben igyekeznek segíteni az együttest, többek között egy olyan szaunát is berendeznek, amely a Dél-amerikai körülményeket szimulálja, hogy a játékosok szokják az európaitól eltérő éghajlatot. A Kamerunnal, Mexikóval és a brazilokkal egy csoportban lévő horvát csapat a házigazda ellen játssza a világbajnokság nyitómeccsét június 12-én.

A hotelben több futballcsapat is edzőtáborozott az elmúlt években, sok más együttes mellett vendégül látták már az osztrák, a bahreini nemzeti tizenegyet, a Mainzot, a Laziót, a török Feherbahcét, Bursasport és Kasimpasát valamint osztrák gárdákat is.

A horvát válogatott sajtónyilvános programja: 

2014. május 23. 17:00

A válogatott fogadása a Hotel Avita-ban

május. 23. 19:00

Nyilvános edzés a Fussballarena-ban

május 28, 19:30 JosephHaydn tér

A válogatott búcsúztatása

A Bad Tatzmannsdorfi Fussballarena pályái:

60×90 méteres mûfüves pálya – egész évben használható, hivatalos UEFA és FIFA-mérkőzésekre is használható, ízületkímélő borítással.

68×105 méteres füves pálya, hivatalos UEFA és FIFA-mérkőzésekre is használható, 1000 fő tribünnel.

Pressing Box – mûfüves kispálya, palánkkal

Edzőpálya kapusoknak – 1500 négyzetméteres, a kapuvédők felkészítését szolgáló külön terület.

 

A Fussballarena a levegőből

A Fussballarena a levegőből

A 2012-es Európa-bajnokságra is itt készült a horvát nemzeti csapat

A 2012-es Európa-bajnokságra is itt készült a horvát nemzeti csapat

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük