Fokozott rendőri készültség és biztonsági intézekedések Bécsben és más nagyvárosokban

A portál szerint az osztrák hatóságok konkrét információkat kaptak arról, hogy az újév körüli időszakban több európai fővárosban, így Bécsben is,  robbanóanyagokkal és/vagy lőfegyverekkel végrehajtott merényletekre készülhetnek terrorszervezetek tagjai  – a feltételezett elkövetőket meg is nevezték. Az információ nyomán megkezdett nyomozás és más műveletek eddig nem jártak eredménnyel..

A figyelmeztetés miatt több osztrák bűnüldöző szervezet is együttműködik, a rendőrség pedig arról tájékoztatott, hogy Ausztriában, Alsó-Ausztriában, Burgenlandban és Kelet-Steiermarkban magasabb készültségbe helyezték a rendőri állományt.  Az Index szerint Christoph Pölzl, a bécsi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy fokozták a közterek megfigyelését és a robbanóanyagok szállítására alkalmas járművek ellenőrzését. Ugyanakkor egyelőre nem tudnak konkrét helyhez és időhöz köthető fenyegetésről, és nem kell lemondani előre meghirdetett rendezvényeket a figyelmeztetés miatt – emelte ki

A kurier.at úgy tudja, osztrák rendőri vezetők a jövő héten egyeztetnek stratégiai bevetési tervekről, illetve arról, hogy lehet több rendőrt Bécsbe vezényelni. Ausztria nagyvárosaiban az szilveszteri ünnepségeken a szokottnál nagyobb lesz a rendőri jelenlét, több járőr és civil ruhás nyomozó vigyázza az ünneplők biztonságát.

A bécsi közlekedési vállalatnál (Wiener Linien) is tudnak a figyelmeztetésről, mondta a Kurier-nak a cég szóvivője. Naponta 1000 dolgozójuk van szolgálatban a tömegközlekedési eszközön, a munkatársak  különösen figyelik az elhagyott csomagokat, illetve a gyanúsan viselkedő személyeket és együttműködnek a hatóságokkal. Hasonló intézkedésről számolt be az osztrák vasúttársaság (ÖBB) is. (kurier.at/Index)

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük