Fontosak a városnak a diákok: önkormányzati diákszálló nyílt Bécsben

Mivel az osztrák fővárosban egyre több egyetemista, főiskolás és fiatal kutató tanul és dolgozik, a város az elmúlt években diákszállók építésébe fogott, hogy megfelelő minőségû elhelyezést tudjon biztosítani a számukra. „A fiatalok a jövőnk, és már most is fontos tagjai a társadalmunknak. Éppen ezért a lehető legjobb feltételeket kell biztosítanunk a számukra – mind az oktatás mind pedig az életminőség terén” – mondta Renate Brauner polgármester-helyettes a megnyitó alkalmából.

A kollégium Bécs 22. kerületében található, közvetlenül az U2-es metró Donaustadtbrücke megállójánál, a Duna-sziget és az Alte Donau tőszomszédságában. A zöld környezetben lévő, alacsony energiafelhasználású épületben 402 lakóegység várja a fiatalokat, minden apartmanhoz tartozik konyhafülke és saját fürdőszoba is. A havi 420 eurós bérleti díjban pedig az internet- és kábeltévé-szolgáltatás valamint a rendszeres takarítás is benne van. A lakók természetesen ingyen használhatják a fitness- és közösségi termeket, a mélygarázsban pedig 41 parkolóhely és 115 kerékpártároló áll a rendelkezésükre. 

A Donaubase-zel együtt az osztrák fővárosban már 1.600 korszerû, ökormányzati kollégiumi szoba áll a városban tanuló mintegy 160 ezer egyetemi és főiskolai hallgató rendelkezésre. Tavaly adták át ugyanis a base11-et és a base22-t, és szintén tavaly készült el a döblingi diákszálló, a base19 teljes körû felújítása.

 

Szoba a diákszállón: igény van a helyekre Fotó: Kallco

(Compress) 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük