Grazi bûnügy: nem került elő a Rábafüzesnél elrejtett holttest

Ahogy arról osztrák portálok információi alapján beszámoltunk két 16 éves fiú és 14 éves lány bulizott tartott egy grazi pincelakásban múlt vasárnap. A parti azonban elfajult, az egyik fiú gázpisztolyt szorított társa halántékához és arra kényszerítette, hogy erőszakolja meg a lányt. A tinédzser a megfélemlítés hatására engedelmeskedett, azonban a helyzettől annyira indulatos lett, hogy később egy kis kaliberû fegyverrel rálőtt az őt fenyegetőre és megölte. A rendőrség a szemle során két fegyvert és két gázpisztolyt is talált a helyszínen.

A fiú a házban lakó nagyapjától kért segítséget, a holttestet Magyarországra szállították és Rábafüzes környékén az erdőben elásták. A helybeliek rengeteg osztrák és magyar rendőrautót láttak múlt pénteken a környéken, azonban az ügyészség hétfői közlése alapján a lelőtt tinédzser földi maradványait egyelőre nem találták meg. 

A kleinezeitung.at beszámolója szerint a hivatalos közlés nyomán nem lett tisztább a kép. A nyomozásnak több részletet még fel kell derítenie, nem világos az sem, mi történt pontosan a pincelakásban. A megerőszakolt lányt egyelőre nem tudták kihallgatni, a holttest egyelőre nincs meg, az osztrák lapok is két lehetséges verzióról írtak, hogyan zajlottak az események. Az ügyészség annyit közölt hivatalosan, a 16 éves fiút gyilkosság, nagyapját bizonyítékok megsemmisítésének és kegyeletsértés gyanújával vették őrizetbe. 

A rendőrség a megerőszakolt lány orvosoknak tett vallomásából szerzett tudomást az esetről, és az első házkutatás során nem találtak semmi bizonyítékot az esetre, csak később fedezték fel, hogy a tetthelyet feltakarították. Az ügyészség szóvivője utalt arra is, hogy a kényszer hatása alatt elkövetett nemi erőszak „egy lehetséges verzió”, de többet nem közölt. 

A kleinezeitung.at munkatársai jártak Rábafüzesen is, ám a helybeliek sok információ nem tudtak szolgálni.  Beszéltek az erdőben kutató rendőrökről, akik még szombaton is helyszíneltek. Illetve az egyik hely pincérnője számolt be arról, hogy múlt hétfőn egy nagyon ideges és zaklatott tinédzser tért be hozzá 3 üveg ásványvízért, majd nem sokkal később a palackok közül kettőt becserélt szénsavmentes változatra és elsietett az erdő fele.

A településen egészen vad híresztelések kaptak szárnyra: az egyik szerint – ezt az egyik portálon is kommentelték – egy feldarabolt és bőröndbe rejtett holttestet találtak.

Az ügyben tehát rengeteg a nyitott kérdés, az ügyészség azt sem erősítette meg, hogy a fiatalok drogoztak volna a pincelakásban. 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük