Gyilkosság Oberwartban: a gyanúsított is meghalt

A kisvárost megrázta a dráma, olvasható az osztrák hírportálokon. A 36 éves Barbara F. és 42 éves élettársa, Reinhold D.  már egy éve nem éltek együtt, a nő kiköltözött az egyik társasházban található közös lakásból. A múlt héten, csütörtökön este mégis itt találkozhattak, és a nyomozás eddigi adatai alapján az egykori társak összevesztek, több online lap úgy értesült, az későbbi áldozat végleg meg akart szabadulni a férfitől, aki erőszakos bûncselekmények miatt ismert volt a rendőrség előtt – ezt az információt a hatóságok egyelőre nem kívánták megerősíteni. Hogy pontosan mi is történt a lakásban, azt egyelőre a rendőrség igyekszik kideríteni.

A nő holttestére 14 éves fia és annak nagyapja találtak rá pénteken délelőtt, a fiúnak gyanúsnak lett, hogy az egyik rohonci virágüzletben dolgozó édesanyja nem veszi fel a telefonját. A helyszínre hívott mentőorvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani, illetve bûncselekmény gyanúja miatt a rendőrséget is értesítette – a nyomzók péntek estig helyszíneltek. Az Österreich24 portál szerint több késszúrás érte a nő nyakát, a hivatalos közlés szerint  késtől származó nyaki sérülés okozta a halált . A hatóságok azonnal keresni kezdték a férfit és annak Skoda Octavia kombiját, a szomszédok ugyanis látták az autót a helyszín közelében parkolni. Ekkor még csak a volt élettárs szerepét szerették volna tisztázni a rendőrök, azonban Reinhold D. eltûnt. Magyarországon is kutattak utána, ugyanis a férfi többször időzött a határ közeli városokban.

A keresés azonban egész hétvégén nem vezetett eredményre, vasárnap aztán egy közleményben tudatta a rendőrség, hogy a steiermarki Pinggau környékén megtalálták a körözés alatt álló volt élettárs holttestét: a 42 éves férfi lezuhant egy autópályahídról.

A hatóságok hétfő délre ígértek részletes tájékoztatást az ügyről. 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük