Gyorshír: a Bécs és Budapest közötti vonalon csak Hegyeshalomig közlekednek a vonatok

 

A kiadott tájékoztatás szerint a helyzet óráról változhat, az utazóknak azt tanácsolják, tájékozódjnak a helyzetről. Korábban a MÁV bejelentette, Budapestről nem indulnak el a nemzetközi járatok Nyugat-Európába, csak a belföldi vonatok közlekednek.

 

Az ÖBB bővebb tájékoztatást adott ki: eszerint a Bécsből induló RailJet-ek Hegyeshalomig járnak csak, aki Budapetsre igyekszik, magyar szerelvényre kell átszállnia, azzal tud eljutni Budapestig. A MÁV ugyanis nem veszi át az Ausztriából érkező szerelvényeket. A magyar fővárosból összesen két vonat futott be Bécsbe csütörtökön, kevés utassal, aztán a MÁV leállította Nyugat- Európa felé tartó járatokat.

Budapestről elindult Sopron és Szombathely felé egy menekültekkel teli szerelvény – frissítve: Bicskén megállították

Megállt Bicskén az az illegális migránsokkal teli vonat, amely csütörtök délelőtt indult el a budapesti Keleti pályaudvarról; az MTI helyszínen levő tudósítójának beszámolója szerint rendőrök kisebb csoportokban buszokhoz kísérik a bevándorlókat, hogy a bicskei befogadóállomásra szállíthassák őket.  Mindenkit leszállítanak, aki nem rendelkezik érvényes okmányokkal.  A helyszínen mintegy 20 rendőrségi jármű látható, autók, kisbuszok és terepjárók, valamint személyszállításra alkalmas buszok. A vonatszerelvény jelenleg Bicskén vesztegel.

Korábban írtuk:

 

Elindult egy migránsokkal teli szerelvény a Keleti pályaudvarról, Sopron felé – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója csütörtök délelőtt fél tizenkettő körül.  A szerelvényről korábban a bevándorlók úgy hitték, hogy eljutnak vele Nyugat-Európába, ezért tömegesen szálltak fel rá, a GYSEV-szerelvény azonban Sopronba tart. A vonatra sok rendőr is felszállt. 

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a Keleti pályaudvar csarnokában egy másik peronon kisebb dulakodás alakult ki ,mintegy 20 migráns között, de a rendőrök másodpercek alatt helyreállították a rendet.  A migránsokat csütörtök reggel engedték be a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába. Ezzel egy időben visszavonták a rendőröket, akik korábban lezárva tartották a főbejáratot és az oldalbejáratokat is ellenőrizték.  A csarnokban a 8. vágányon állt a GYSEV-szerelvény, amelynek elején egy olyan mozdony van, amelyen a matricázás magyarul és németül az 1989-es határnyitásra emlékezik, és német zászló is látszik rajta. A migránsok erre a szerelvényre szálltak fel és indultak el a pályaudvarról. 

A hangosbemondó folyamatosan tájékoztatást adott arról, hogy a Nyugat-Európába induló nemzetközi járatokat törölték, a belföldiek azonban elindulnak. A belföldi vonatok menetrend szerint közlekednek, a hangosbeszélő folyamatosan tájékoztatja az utazókat az induló és érkező szerelvényekről.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük