A három első helyezett (balról): Thomas Heiner, Vértes Tibor, Gerhard Liebl Fotó: destillata.at
Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és a cég egyik tulajdonosa vette át a kitüntetést. Az eseményt követően elmondta: a szakmát tulajdonképpen itt Burgenlandban, egy helyi tanítómestertől sajátította el, “ezek szerint nem is olyan rosszul”. Ezüstéremmel a svájci Heiner'st, bronzzal a német Liebl főzdét jutalmazták. Az év felfedezettje a felső-ausztriai Deisinger Hof pálinkamûhely lett.
A zsûri értékelése szerint a legjobb minőségû termékek közé került – a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Szárban mûködő Spirits 68 (Nobilis Pálinkafarm), a soproni 1 Csepp Pálinka, a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, a Dunakilitiben mûködő Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra és a soltvadkerti Schiszler Pálinka is a Zsombos-Drinktől.
Nagyon jó minősítést kapott a kiskőrösi Kunság-Szesz és 895 Hunnium, az etyeki Pap és Pap (Etyeki Czimeres Pálinka), Tavasz Sándor Ajkáról, a györkönyi Vitalis (Márton és Lányai Pálinka), a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka, a Tuzséri Pálinkamanufaktúra és a jászberényi Krasnyánszki Krisztián pálinkája. Jó minőségi elismerést a kisvárdai Várda Drink kapott.
Kilenc nemzet 162 üzeme vett részt a versenyen, a szakértő zsûri csaknem 1500 terméket értékelt. Ausztriából 88, külföldről 74, Magyarországról 25 pálinkafőzde vett részt a Destillatán. (MTI)
A három első helyezett és az év felfedezettjének elérhetőségei:
Vértes Tibor
Agárdi Pálinkafözde Kft.
HU-2484 Agárd
agardi@agardi.hu
Thomas Heiner
Heiner's Destillate GmbH
CH-6317 Oberwil bei Zug
info@heiners-destillate.ch
Gerhard Liebl
Spezialitäten Brennerei – Whisky Destillerie
Jahnstraße 11-15
D-93444 Bad Kötzting
+49 (0) 9941 1321
g.liebl@brennerei-liebl.de
Tanja & Josef Deisinger
Deisinger-Hof
A-4223 Katsdorf, Oberösterreich
deisinger-hof@aon.at