Halálos kutyatámadás: március elején lesz a tárgyalás

Március 7-én Linzben áll bíróság elé az a 37 éves nő, akinek október elején három harci kutyája halálra marcangolt egy kocogót Naarnban (Perg kerület). A linzi ügyészség szóvivője szerint a vád súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés.

A 60 éves nőt október 2-án kocogás közben támadta meg az egyik kutya. A 37 éves gazdi a kan kutyával és két másik nőstény ebbel sétált ki a kennelből, amikor a hím állat hirtelen elrántotta, a nő pedig elesett. Amikor újra felnézett, látta, hogy mindhárom kutya a 60 éves sportolónő körül van. A 37 éves nő nem tudta megakadályozni a támadást, a kutyái pedig a kocogót halálra marcangolták.

Ulrike Breiteneder, a linzi ügyészség munkatársa szerint a DNS-összehasonlítás kimutatta, hogy mindhárom állat megtámadta a 60 éves nőt.

Az ügyészség feltételezi, hogy a most 38 éves nő nem rendelkezett „megfelelő kontrollal” a kutyái felett, és fizikailag sem volt képes arra, hogy az állatokat messzebb vigye az áldozattól. Ezért súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tettek feljelentést. A büntetés akár három év börtön is lehet.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük