Halott csecsemő a müncheni vonaton: diáklány a gyanúsított

A kedd hajnalban fedezték fel Münchenben a késő este  beérkezett vonat egyik vécéjében a halott csecsemőt:  az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a gyermek egészségesen született, azonban megfulladt, megfojtották, ezért rendőrségi eljárás indult az ügyben.  A Budapestről induló szerelvény egyik mellékhelyiségében már menetközben vérnyomokat talált a személyzet, azonban ekkor még csak lezárták a kérdéses toalettet.

A szerdai jelentések szerint az osztrák (bécsi) rendőrség vette át a nyomozást, mivel több nyom arra utalt, Ausztria területén született meg a gyermek. Egy ázsiai, fiatal nőt kerestek a hatóságok, és pénteken már arról számolt be a kurier.at, hogy Bécsben el is fogták az illetőt.

Mint kiderült a Párizsban egyetemi tanulmányokat folytató, szülés előtt álló fiatal lány barátnőjével együtt egy kelet-európai utazást tervezett, amelynek a végén Budapest Münchenbe utaztak. Bécsben a koreai hölgy társa leszállt,a  terhes nő Salzburg előtt fájásokat érzett és megszülte a vécében a gyermeket.  Elmondása szerint a csecsemő nem mutatott életjeleket, a hatóságok azonban ezt cáfolták. A diáklány Salzburgból visszautazott Bécsbe, a társával együtt Prágába akartak utazni, amikor a rendőrök elfogták.

A hatóságok annyit közöltek, hogy az online jegyrendelésekből és a büfékocsiban bankkártyával fizetett fogyasztásokból tudnak a nő nyomára akadni, és végül így őrizetbe a meidlingi pályaudvaron.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük