Határeset Schattendorf és Ágfalva között: több ezer magyar ingázót érint az időszakos lezárás

Időszakosan zárva lesz a határátkelő

 

Hosszas előkészületek után a schattendorfi önkormányzat a többi településsel egyeztetve úgy döntött, időszakosan korlátozza az átmenő forgalmat. Eszeint 2015. március 31-től reggel 5 és 8 illetve délután-este 16 és 19 óra között zárva lesz az említett útszakasz 80 méteres darabja, így a határon az említett időpontokban nem leht átkelni, olvasható az orf.at-n.  (A korlátozás nem vonatkozik a kerékpárokra és a mezőgazdasági jármûvekre.) A rendőrség kiemelten ellenőrzi a tilalom betartását, a megváltozott előírásokra egyébként táblák figyelmeztetnek majd, írtuk korábban.

A kisalfold.hu hétfőn helyszíni riportban számolt be a döntésről.

Több ezer magyar ausztriai munkavállalót érint ez a rendelkezés. Nekik óhatatlanul kerülőt kell tenniük. Vörös Tamás soproni szobafestő tíz éve dolgozik Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). Amióta megnyitották az ágfalvi–somfalvi összekötő utat, rendszerint ezen hajt munkahelyére. 

– Reggel hat óra tájban szoktam indulni, de ez most másképpen lesz – mondja. – Récény felé (Ritzing) kerülhetnék, de ott egysávos és kavicsos az út, nagyon veszélyes. Ha a soproni átkelőt választom, akkor naponta húsz kilométerrel hosszabb távot kellene megtennem. Ráadásul reggelente a plázánál feltorlódnak a kocsik, katasztrofális arra menni. Kópháza felé közel negyven kilométerrel nőne a napi távom. Ágfalván keresztül eddig bő fél óra elég volt, hogy Bécsújhelyre jussak. Ez – forgalomtól függően – egy-másfél órára fog növekedni. Szóval még stresszesebb lesz a közlekedés

A kisalfold.hu teljes cikke itt olvasható.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük