Határozott fellépés a szabályok betartása érdekében

Keddtől új szabályok lépnek életbe: szigorúbban ellenőrzik a kereskedelemben a 2G-szabályok betartását és a szabadban is FFP2-maszkot kell hordani ott, ahol nem tartható a kétméteres távolság. Gerhard Karner (ÖVP) belügyminiszter ma Bécsben tartott sajtótájékoztatóján „szigorú fellépést jelentett be azokkal szemben”, akik „nem tesznek eleget a szükséges intézkedéseknek”, foglalta össze az orf.at.

A portál tudósítása szerint a „fokozott ellenőrzési nyomást” készenléti egységek, valamint civil ruhás rendőrök biztosítják. A kereskedelemben dolgozók számára ajánlásokat fogalmaznak meg arra vonatkozóan, hogy „hogyan lehet biztonságosan ellenőrizni”. Karner szerint a kereskedelmet ennek megfelelően kihívások elé állítják, például a hamisított dokumentumok felismerése és az „egyes esetekben engedetlen ügyfelekkel” való bánásmód tekintetében. Az ellenőrzésekhez a mintegy 81 000 kereskedelmi vállalkozásnak videós oktatóanyagokat küldenek. Tájékoztatást kapnak továbbá arról, hogy mely 2G-igazolások érvényesek egyáltalán, és például melyek a leggyakoribb kifogások.

A közbiztonsági főigazgató, Franz Ruf bejelentette továbbá, hogy „naponta célzott és szisztematikus ellenőrzések” lesznek a vendéglátóhelyeken, a kereskedelemben és a turisztikailag kedvelt célpontokon. Ruf hangsúlyozta, hogy az ellenőrzések kezdetben a tájékoztatásra és a megelőzésre fognak összpontosítani, de jogsértések esetén „megtorló intézkedésekre kerül sor”, „következetesen büntetni fognak”. A főigazgató megerősítette, hogy a mintegy 30 000 rendőr a saját illetékességi területén aktívan részt vesz a Covid-intézkedések ellenőrzésében. Ezenkívül a rendőröknek példát kell mutatniuk és a jövőben „járőrözés közben FFP2-maszkot kell viselniük” – mondta Ruf.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük