Havazás Ausztriában: fél méteres hó is várható, több baleset történt az utakon

Reggeli felvétel Innsbruck mellett: erősen havazott Fotó: foto-webcam.eu

Reggeli felvétel Innsbruck mellett: erősen havazott Fotó: foto-webcam.eu

 

Főleg a reggeli csúcsforgalomban okozott gondot a hó az osztrák főváros környékén, szinte minden tartomány esett valamennyi,  számos baleset történt az utakon és az autópályákon. Reggel kilenckor Schwechatnál egy pótkocsis teherautó fordult keresztbe és okozott komoly torlódást, később több sztrádán, főleg a nyugati tartományokban, is leassult a közlekedés. Bécsben a havazás délelőttre havas esőre váltott, Alsó-Ausztriában több helyen kötelező lett a hólánc használata a teher- és a személyautóknak. A B8 főúton Gänserndorfnál még fél tizenegykor is állt a forgalom.

Balesetekről is folyamatosan érkeztek a hírek: Hainburg an der Donau-nál egy vasúti átjáróban vonattal ütközött egy Volkswagen Golf, a szerelvény 200 méter hosszan tolta maga előtt az autót, a sofőr sértetlenül, saját lábán szállt ki a roncsból. ( A Deustch Wagram-i Önkéntes Tûzoltóság felvételei a balesetről itt nézhetőek meg.) Tulln környékén is több autós is kicsúszott (volt, aki nyári gumival próbálkozott a havazásban), egyikük a vadkerítést áttörve 40 métert sodródott kocsijával az út mellett, mire egy árokban megállt. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

 

A hainburgi baleset: a vonat 200 méter hosszan tolta maga előtt a Golfot Fotó. Önkéntes Tûzoltóság Deutsch Wagram

A hainburgi baleset: a vonat 200 méter hosszan tolta maga előtt a Golfot Fotó. Önkéntes Tûzoltóság Deutsch Wagram

Innsbruckban egy szemetesautó csúszott meg annak ellenére, hogy hólánccal közlekedett, a sofőr könnyebben sérült meg. Lilienfeldben patakba zuhant egy személykocsi, és a sekély vízben az oldalára dőlve állt meg – a sofőrt és utasát kórházba vitték. Vorarlbergben egy német túrázót kellett kimenteni, az 51 éves nő alatt beszakadt egy patak jege, a segítők szabadították ki a combig érő vízből. A hegyekben 2000 méter feletti magasságban 3-as (ötös skálán) riasztás van érvényben a fokozott lavinaveszély miatt.

A déli jelentések szerint Tirolban a völgyekben fél méter hó esett, a hegyekben ennél jóval több, kora este Salzburgban és Steiermarkban havazott intenízven.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük