Havazás Ausztriában: rengeteg baleset történt az utakon, 20 centi hó Burgenlandban

 

Burgenland: 15-20 centi hó hullott

A legkeletibb tartományban csütörtök óta 15-20 centi hó esett, Oberwart környékén mérték a legtöbbet, írja az orf.at. A hótkotrók egész nap dolgoztak, az utakon így is nehezen kellett közlekedni, több helyen kötelező volt a hólánc használata. A B61-es főtutat kora délután egy időre Oberpullendorf és Mannersdorf között lezárták. Délelőtt Jennersdorf körzetében két baleset is történt a B58-as és a B57-es főúton, mindkét sofőr a havas úton csúszott meg a kocsijával, majd letért az útról – a 21 és 25 éves vezetőket kórházba szállították.

 

Autópályák: lezárások, balesetek, elakadt teherautók

 

Kora délelőttől folyamatosan érkeztek a hírek , először A9-es és az A2-es auótpályán lassult le a forgalom, az S6-os gyorsforgalmin kötelező volt a hólánc. Utóbbin Kapfenberg környékén több autó is elakadt. Később az A2-es sztrádán elakadt jármûvek akadályozták a forgalmat. Déli fél egykor az autópálya karintiai (Mooskirchen környékén) és Alsó-ausztriai szakaszán egy-egy sávot le kellett zárni, mert a teherautók akadályozták a közlekedést. A B54 főúton is hasonló okok miatt állt le a közlekedés. Délután 2 óra tájban az A6-os autópályán kellett Kittsee-nél lezárni a lehajtót a teherautók előtt, ezt a korlátozást később feloldották. Délután az A4-es sztráda Magyarország felé vezető sávjában történt több baleset, komoly dugókat okozva. Az egyik karambol után több személy és egy kutya is az úttesten tartókodott, írja a wetter.at.

Karintia: halálos áldozat

A tartományban – Steiermarkhoz hasonlóan – az A2-es autópálya volt nehezen járható a sûrû hóesésben. A B 95-ös főúton Feldkirchen környékén egy 20 éves hölgy kocsijával megcsúszott és frontálisan ütközött egy teherautóval – a nehéz jármû métereken keresztül tolta maga előtt a személykocsit, amelynek a fiatal sofőrje a helyszínen életét veszítette. A mentőket több ütközéshez is riasztották, ezek szerencsére nem követeltek halálos áldozatot. Délután egy 11 éves fiú zuhant bele egy patakba Obermüllbachban hólapátolás közben, szerencsére egy rendőrkárőr látta az esetet és kihúzták a jeges vízből a gyereket.

A halálos baleset Feldkirchen környékén: teherautónak ütközött a fiatal sofőr kocsija Fotó. orf.at

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük