Havazás: ezrek maradtak áram nélkül Stájerországban

Ezrek maradtak áram nélkül a Stájerországban, Murtal járásban. Weißkirchenben összeomlott egy nagyfeszültségű oszlop a kidőlt fák súlya alatt. A hiba elhárítása teljes gőzzel folyik.

Az Energie Steiermark közösségi oldalán megosztott információk szerint Stájerország-szerte vasárnap reggel még mindig 268 transzformátorállomás nem működik. 100 transzformátorállomást kapcsoltak vissza a hálózatra, a Mur-völgyben azonban még mindig mintegy 20 000 háztartás van áram nélkül. Néhány mobilállomás a régióban nem működik, így a mobilok sem.

Tegnap este óta egy 30 fős szerelőcsapat dolgozik együtt a tűzoltósággal egy nagy, ideiglenes csereoszlop építésén Judenburgtól nyugatra, a havas és zord terepen. A munka rendkívül kihívást jelent a csapatoknak és veszélyes is. Az érintett nagyfeszültségű csővezeték teljes helyreállítása csak a mai nap folyamán lesz lehetséges.

A régió tűzoltóságai az időjárási helyzet miatt megnövekedett számú hívással néznek szembe. Kidőlt fák és elakadt járművek miatt számos bevetéséhez kellett vonulniuk, emberek kellett menteniük, akik kidőlt fák csapdába ejtettek.

Fotó: Energie Steiermark Facebook-oldala

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük