Hideghullám: alig győzi a munkát az osztrák autóklub, elfogytak a bérautók Nyugat-Ausztriában

Az ÖAMTC osztrák autóklub arról tájékoztatta a Magyar Autóklubot, hogy a különösen zord időjárás, nagy hideg miatt rendkívüli módon megnőtt a segélyhívó autósok száma Ausztria-szerte, ezért sok esetben – bár minden tőlük telhetőt megtesznek az autósok megsegítésére,- csak legkorábban másnap tud a segélyszolgálat a helyszínre érni – olvasható az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.

Tirolban és Vorarlbergben a legrosszabb a helyzet, mely a következő napokban még tovább romlik valószínûleg, mert a nagy hideghez hóesés is társul majd. Kérik a hétvégi turnusváltás miatt Ausztriából hazaindulni készülő vagy oda induló magyar autósokat, hogy az utazás megkezdése előtt tegyenek meg körülbelül 50 km-t a kocsival, hogy kiderüljön, elindul-e a kocsi, mit kell még tenni annak érdekében, hogy ne álljon le a teljes hazaút vagy odaút során.

 

Fontos továbbá a megfelelő téli dízel tankolása is. Szinte lefoglaltak minden bérautót Ausztria nyugati részén, ezért csak tömegközlekedéssel tudják hazajuttatni a saját autójukkal esetleg elakadt autósokat.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük