Holttestek az ausztriai tóban: gyilkosság és öngyilkosság nyomoznak a horrorisztikus történetben

A tóból előkerült bőröndök egyike Fotó: ORF

 

Korábbi írásunk: Sokkoló eset Ausztriában: egy nő feldarabolt holttestét rejtette két bőrönd (Frissítve: újabb tetem került elő)

Frissítés: A Krone Zeitung információ szerint egy német házaspárról van szó, a 72 éves férfi és a 71 éves nő a németországi Hessen tartományból származnak (lakhelyük körülbelül 600 kilométerre található az ausztriai tótól). Arról továbbra sincsenek információk, hogyan kerültek az ausztriai Traunsee-be. A lap úgy tudja, a rendőrség azt gyanítja, a férfi megfojtotta, majd hat darabra vágta a holttestet és a bőröndbe csomagolt maradványokat elsüllyesztette a tóban, aztán öngyilkosságot követett el. Az egyelőre nem világos, hol gyilkolta meg a feleségét és változatlanul keresik a házaspár járművét.

 

Keddi, korábbi írásunk:

Az ügyben kedden tartott sajtótájákoztató a Welsi Ügyészség és a Felső-Ausztriai Tartományi Rendőrség, írja az ORF. Két bőröndöt vasárnap találtak meg a tónál, ezekben egy 50-70 év körüli nő feldarabolt testét rejtették el, az asszony feje hiányzott. Hétfőn a rendőrök újból átkutatták a helyszínt, a speciális egyság búvárai ekkor bukkantak rá a vízben, a part közelében egy férfi tetemére – a kezére kábeldarabokkal táskákat erősítettek. Egyikben személyes tárgyak voltak, a másikba pedig gránitdarabokat tettek. További táska is előkerült hétfőn, ebben találták meg a nő betonba öntött fejét.

A rendőrség és az ügyészség tájékoztatása szerint az asszonyt megfojtották, majd fűrésszel feldarabolták. A férfin nem voltak külsérelmi nyomok, a vizsgálatok szerint megfulladt. Mivel harmadik személyre utaló jelek nem voltak, a hatóságok abból indulnak ki, hogy valószínűleg gyilkosság és öngyilkosság történt – a férfi végzett a nővel, feldarabolta, bőröndökbe rejtette, majd magával is végzett. A halottak személyazonossága nem ismert, a DNS-vizsgálatok még zajlanak. Az ügyben azonban rengeteg a nyitott kérdés, nem tudni miként kerülhetett a két test a tóba, járművet egyelőre nem találtak a környékén. A vizsgálatok alapján annyi tudható, hogy az eset az év utolsó napján történhetett.

A rendőrség fényképeket tett közzé a megtalált bőröndökről és tárgyakról, és várják az értékelhető információkat. A fotók itt nézhetők meg.

 

Korábban írtuk:

 

Az első bőröndöt még vasárnap délben találták meg, a rendőrséget arról értesítette egy környékbeli lakos, a koffer az ingatlanja környékén sodródott a vízben és ő partra húzta. Amikor a kiérkező járőrök kinyitották, akkor látták, hogy emberi maradványok vannak a csomagban.  A helyszínt azonnal lezárták, a vasárnapi beszámolók nem említették, hogy még egy bőrönd is előkerült a környékén – szintén feldarabolt testrészekkel. Utóbbit a Felső-ausztriai rendőrség keresőkutyája találta meg.

Az ORF úgy értékesült, hogy hétfő délután a további maradványok után kutató speciális, rendőrségi búváregység a parttól pár méterre egy férfi tetemét találta meg a vízben. A holttest kezére kövekkel megrakott táskát erősítettek. Meg nem erősített információk szerint egy újabb kofferre is rábukkantak, ennek tartalma egyelőre nem ismert. 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük