Holttestek az ausztriai tóban: Németországban ölhették meg az idős asszonyt

Itt találták meg a bőröndöket és a férfi holttestét Fotó: salzi.at

 

Hétfői írásunk itt érhető el.

 

Keddi összefoglalónk az esetről.

 

A történések kronológiája:

 

– Egy környékbeli járókelő vasárnap bőröndre bukkan a tónál, a csomagban emberi testrészek vannak. A rendőrök a helyszín átvizsgálása során újabb koffert találnak, további testrészekkel. Egy idős nőről van szó, akinek a feje hiányzik.

– Hétfőn a rendőrség búvárai a parttól pár méterre, a víz alatt egy idős férfi holttestét fedezik fel, mindkét karjára kábeldarabokkal csomagokat kötöttek, egyikben gránitdarabok vannak. Előkerül egy másik táska is, ebben van az idős hölgy feje, betonba öntve. A hatóságok intenzív nyomozásba kezdenek, a holtan találtak személyazonossága ismeretelen

– Kedden az illetékes ügyészség és a tartományi rendőrség sajtótájékoztatót, ezen bejelentik, hogy gyilkosság és öngyilkosság ügyében folytatják az eljárást. A jelek arra utalnak, hogy a férfi megölte és feldarabolta a nőt, majd miután a testrészeket tartalmazó bőröndöket és táskákat a tóba süllyesztette, magával is végzett – a boncolás szerint vízbe fulladás okozta a halálát. Délután az egyik hírportál kideríti, hogy német házaspárról van szó, Hessen tartományban éltek, körülbelül 600 kilométerre attól a helytől, ahol megtalálták őket. Estére a kocsijuk is előkerül.

Szerdai fejlemények: Németországban ölheték meg az asszonyt

 

A kurier.at és az ORF beszámolói szerint a 72 éves Anton S. és 71 éves felesége, Hildegard a Kelsterbach nevű kisvárosban éltek. A férfi a helyi karneválszövetség elnöke volt, a házaspár tavaly ünnepelte aranylakodalmát, mondta el a Kurier-nak a település polgármestere, aki arról is beszámolt, nem tud arról, családi problémái lettek volna a párnak. “Kifele legalább is azt mutatták, boldogan élnek”, nyilatkozta az elöljáró.

Ausztriában, a salzburgi főpályaudvar mellett megtalálták  a férfi autóját, Anton S. egy környékbeli szállodában töltött el egy éjszakát. December 30-án két éjszakára egy, a Traunsee-nél található szállodába csekkolt be két éjszakára a férj – vagy a nevében valaki, mert egyelőre ez a verzió sem zárható ki.

Az osztrák nyomozással párhuzamosan a német rendőrök házkutatást tartottak a pár németországi lakásában és vérnyomokat találtak, így arra következtetnek, a nőt itt ölhették meg, pontosabban a férj végezhetett vele, mert nem harmadik személyre semmi jel nem utal. Egyelőre a gyilkosság motívuma hiányzik, a rendőrségi eljárás mindkét országban folytatódik. (Kurier, ORF)

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük