Időjárás: melegebb az átlagosnál a március Ausztriában

Az előrejelzés valószínûsége körülbelül 60 százalékos. A napos időjárás oka, hogy az Atlanti-óceánról alacsony nyomású , enyhe légtömegek érkeznek, és ezek távol tartják Kelet-Európától az Oroszország felett elhelyezkedő hideg levegőt.

Az Alpokban hét közepén jó körülmények várták, várják a téli sportok szerelmeseit. A fagyhatár 3000 méter környékén kezdődik, 2000 méteren 4-6 fokot mértek.

Az előrejelzések szerint szombaton érkezik egy hidegfront, az Alpok északi oldalán várható csapadék időnként, 1000 méter környékén havazhat is.

Magyarországon is átmeneti lehûlést hoz az említett hidegfront, írja az idokep.hu szakportál. 

“A legfrissebb számítások szerint a szombat délután érkező hidegfront nyomában vasárnap elsősorban még a nap első felében alakulhatnak ki a gyorsan robogó felhőkből elszórtan záporok, főként a magasabban fekvő tájakon akár hózáporok, jégdara-záporok, majd délutántól egy nyugat felől érkező melegfront felhőzetéből hullhat egyre több helyen eső. Hétfőre az esőfelhők elvonulnak, visszatér az igazán kellemes hőmérsékletû tavaszi idő, de továbbra is erős, viharos lehet a szél” – olvasható az elemzésben.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük