Itt vannak az amerikai fánkok: megnyílt az első Dunkin Donuts üzlet Bécsben

Az első ausztriai Dunkin Donuts üzlet csütörtökön nyílt meg Fotó: Facebook

Az első ausztriai Dunkin Donuts üzlet csütörtökön nyílt meg Fotó: Facebook

 

A Die Presse online kiadása szerint a 60 négyzetméteres üzlet a legkisebb, jövő héten a Meidlinger Hauptstrassén 180 négyzetméteres hely nyílik, de lesz Dunkin’ Donuts a Nyugati (Westbahnhof) és Főpályaudvaron (Hauptbahnhof), de a Favoritenstrassén is. Az amerikai cég osztrák franchise partnere tíz üzletet nyit az osztrák fővárosban.

A kávé, a klasszikus fánkok (középen lyukas, mázzal bevont, töltött sütemények) mellett szendvicseket is kínálnak, egy fánk 1,69 euróba kerül. Az ételek amerikai recept és standard alapján Bécsben készülnek, van viszont kifejezetten helyi „darab” is. A baracklekvárral töltött, piros-fehér cukormázzal borított fánk osztrák „találmány” – az üzemeltető cég pedig több alapanyagot – liszt, lekvár, szendvicsekhez a péksütemény – Ausztriában szerez be. 

A csütörtöki megnyitón az üzlet előtt két sorban álltak a bécsiek (egyikben az előre összeállított csomagokból, a másikban a teljes kínálatból lehetett választani. A cég Facebook-oldala szerint tegnap délutánig 17 ezer fánkot adtak el.

Az üzletlánc munkatársakat is keres, a honlapjukon elérhető ajánlatok szerint üzletvezető (store manager), eladó, barista, kisegítő pozíciókra várnak jelentkezőket.

A Dunkin Donutsot 1950-ben Massashuchettsben alapították, Ausztriával együtt 34 országban van jelen, 11 ezer üzlete van – ezek közül 125 európai.

 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük