James Bond Spectre: Ausztriában forgatják a film egy részét

Altaussee-i látkép: a Bond-filmekben mindig különleges tájak szerepeltek Fotó: altaussee.at

Altaussee-i látkép: a Bond-filmekben mindig különleges tájak szerepeltek Fotó: altaussee.at

 

Az előkészületek már tartanak, pénteken egy lavinaveszélyes helyen terveztek robbantást, hogy semmi se zavarja a forgatást. A 300 fős filmes csapat már a helyszínen van, tonnaszámra érkezett a felszerelés a településre. 

A 8 kilométeres tóparti sétány egy részét, valamint a Seewiese nevû területet már lezárták, számos biztonsági ember ügyel arra, hogy senki ne tudja megközelíteni a helyszíneket. A forgatási napokon légtérzárlat van érvényben. A főszerepelő, Daniel Craig is ott lesz a felvételeken, őt  a 4 csillagos Seevilla hotelben szállásolják el – a helyet egyébként teljes egészében kibérelte a stáb, 10 másik szállodával együtt. 

A 4 csillagos Seevilla Hotel Altaussee-ben Fotó: seevilla-px.rtrk.at

A 4 csillagos Seevilla Hotel Altaussee-ben Fotó: seevilla-px.rtrk.at

Ernst Kammerer a régió turisztikai vezetője szerint  annak ellenére, hogy csak pár jelenetbe kerül bele a település kulisszaként, fontos, hogy benne lesznek az új részben. A James Bond-filmekben mindig különleges tájak szerepelnek, mondta Kammerer a Die Presse online verziójának, így aztán a jövőben, a reklámjainkban már tudunk utalni arra, hogy a moziban is láthatóak voltunk. 

A korábbi hírekben egy másik forgatási helyszín is szerepelt, Kelet-Tirolban.

Spectre: forgatás december eleje óta

A 24. James Bond-film címének és szereplőgárdájának bejelentését december elején tartották Londonban. A Bond-filmek producerei, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, valamint az MGM Studios és a Sony Pictures Entertainment által szervezett eseménynek a brit Pinewood Studios 007-es forgatási helyszíne adott otthont.    

Az új moziban Daniel Craig negyedszerre ölti magára a 007-es brit titkosügynök szerepét és a szereposztásban Ralph Fiennes mint M, Naomie Harris mint Eve Moneypenny, Rory Kinnear mint Bill Tanner és Ben Whishaw mint Q is visszatér a filmvászonra. Az osztrák Christoph Waltz játssza Blofeld karakterét. A forgatási munkálatok már december elején megkezdődtek a rendező, Sam Mendes vezetésével.

A Pinewood Studios 007-es forgatási helyszínét 1976-ban építették a 007 – A kém, aki szeretett engem címû Bond-film számára. A 23. James Bond-filmre, a 007 Skyfallra világszerte 1,1 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők.

A james Bond filmek weboldala itt érhető el.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük