James Bond Spectre: Tirolban is forgatnak jeleneteket az új kémfilmhez

Obertilliach nyáron: igazi tiroli falu a hegyek között  Fotó: obertilliach.at

Obertilliach nyáron: igazi tiroli falu a hegyek között  Fotó: obertilliach.at

 

Altaussee mellett a 700 fős tiroli településen, Obertilliachban is forgatnak jeleneteket az új James Bond-filmhez (Spectre), számolt be az osttirol-heute.at és a kino.heute.at. A részletek egyelőre titkosak, a kis falut illetve környékbeli helységeket több száz fős filmes stáb szállta meg.

Obertilliachban nagy a titkolózás, a kino.heute.at munkatársai annyit tudtak kideríteni, január közepéig vesznek fel jeleneteket a községben. Komoly korlátozásokra számíthatnak a helybeliek és a turisták, egy időre a sípályát is lezárják. Itt – a híresztelések szerint – üldözéses jelenetet vesznek fel, a hajsza a falu utcáig is folytatódik majd.

A település polgármestere, Matthias Scherer örül a forgatásnak, a helyi vállalkozóknak, szállodáknak jó lehetőség a forgatás. 350 fő stáb lakik és étkezik hetekig a faluban, ingatlanokat béreltek, illetve helyi ácsokkal és asztalosokkal egy klasszikus tiroli házat is felépíttettek. A község vezetője szerint körülbelül 4 millió eurót hagynak a filmesek a környéken. 

A települést nem véletlenül választották a legújabb James Bond-darabhoz. Obertilliachban megmaradtak a régi, jellegzetes épületek, a villanyvezetékek a földben futnak, igazi alpesi hangulat jellemzi a falut.

A másik helyszínen, Felső-Stájerországban, Altaussee-ben az időjárás miatt gondok voltak a forgatással: a lavinák, illetve a tó magas hullámai miatt csúszott a forgatás. 

Itt nézheti meg az Altaussee-i forgatás első napján készült felvételeket.

A James Bond-ház Obertilliachban: helyi vállalkozók építették fel Fotó: osttirol-heute.at

A James Bond-ház Obertilliachban: helyi vállalkozók építették fel Fotó: osttirol-heute.at

A település télen fotó: obertilliach.at

A település télen Fotó: obertilliach.at

Videó a településről:

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük