Jégálom Bécsben: 2014-ben is lehet korcsolyázni a Városháza előtt

Hamarosan ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtt, ugyanis 2014. január 23-án nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum), a Rathausplatzon felállított mûkorcsolyapálya, amely tavaly csaknem 600 ezer látogatót vonzott. 

Az évről-évre folyamatosan bővülő és megújuló jégvilág idén 7.000 négyzetméternyi jégfelülettel és egy 750 méter hosszú jégösvénnyel várja a korcsolyázás szerelmeseit. A kezdők egy külön kis pályán ismerkedhetnek a csúszkálás érzésével, amely hétköznap esténként nagy curling-csaták helyszínévé avanzsál.

2014. január 23-án nyílik meg a mûkorcsolyapálya Fotó:Wien Tourismus Günther Ezsöl

2014. január 23-án nyílik meg a mûkorcsolyapálya Fotó:Wien Tourismus Günther Ezsöl

A kölcsönzőben 1.200 pár előmelegített korcsolya – a 23-astól az 52-es méretig – áll a látogatók rendelkezésére, a legkisebbek pedig kétélû jégkorcsolyát csatolhatnak fel. Nekik az ingyen kacsához ingyen fejvédő is jár, ha pedig elbizonytalanodnának a jégen, jól megmarkolhatnak egy-egy pingvint. 

Aki elfáradt, egy romantikus hüttében gyûjthet új erőt, vagy a hét gasztronómia sátor valamelyikénél tankolhat energiát. A kínálat a bio forralt bortól és puncstól, a forró tejes italokon, császármorzsán és a sült kolbászon át a rablóhúsig, illetve a látogatók szeme előtt, nyílt tûzön elkészített lazacig terjed. A mandulakunyhóban pedig hatvanféle édes és fûszeres mandula-variácó között lehet válogatni.

A Bécsi Jégálom 2014. március 9-ig várja a látogatókat. A nyitóestén a belépés ingyenes.

Részletek és curlingpálya-foglalás: www.wienereistraum.com 

(Compress) 

Március elejéig lehet majd korcsolyázni Fotó: Stadt Wien Marketing

Március elejéig lehet majd korcsolyázni Fotó: Stadt Wien Marketing

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük