Karácsonyfát kaptak reggelire a schönbrunni elefántok

A Schönbrunni Állatkert afrikai elefántjai kedden ismét karácsonyfaágakat kaptak reggelire. A fenyőfa korábban a schönbrunni karácsonyi vásárt díszítette, ezt kedden kivágták és átadták az öt elefántból álló csordának. „Az elefántok láthatóan élvezték a már hagyományos téli meglepetést” – áll az állatkert közleményében.

„Numbi” volt az első, aki bátran megközelítette az illatos fenyőfát, egy kis ággal visszarohant „Tonga”-hoz és lányaihoz, „Mongu”-hoz és „Iqhwa”-hoz. Nem sokkal később „Tembo” is belevetette magát a fás kalandba. Együtt mindannyian kíváncsian rágcsálták és tépkedték a tűleveleket és az ágakat.

„A kezeletlen fa elsősorban az elefántok kreatív tevékenységét szolgálja” – mondta Stephan Hering-Hagenbeck, az állatkert igazgatója, adta hírül a Krone.

Bécs város erdészeti hivatalának szakemberei gondoskodtak a karácsonyfa átadásáról. Reggel 8 órakor kivágták a Schönbrunni kastély előtti díszudvaron álló 18 méter magas és 150 éves fenyőt. A tűlevelű fát ezután darabokra vágták, majd teherautóval a szomszédos állatkertbe szállították.

Gabriela Schmidle, a karácsonyi vásár szervezője örült, hogy az új év kezdetét ezzel a hagyománnyal ünnepelheti: „A karácsonyfa átadása az elefántoknak az újévi szokásommá vált. Ennél szebb befejezést el sem tudnék képzelni a Schönbrunni karácsonyi vásár számára.”

Fotó: Daniel Zupanc/ Schönbrunni Állatkert Facebook-oldala

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük