Karibi hangulat Bécsben: úszó szigetek bérelhetőek az Öreg-Dunán

Fotó: Aquacon lr

Fotó: Aquacon lr

 

Újabban elég csak Bécsig utazniuk azoknak, akik sürgősen karibi hangulatra vágynak. A Shinakl Hajókölcsönző ugyanis pálmákkal, napernyőkkel és napozóágyakkal felszerelt elektromos hajókkal bővítette flottáját.„Eredetileg a barátnőmnek és magamnak terveztem az első összebújós hajót, hogy esténként együtt fürkészhessük a csillagos égboltot. Aztán az alapötletből lépésről lépésre egy átfogó üzleti koncepció született“, meséli a tervező, Dr. Martin Mai.

A hangulatos, nyolc fős hajókon reggelit, piknikezést és gyertyafényes vacsorát is biztosítanak a kikapcsolódásra vágyóknak, de jazz- és klasszikus koncerteket is tartanak a bécsi Öreg-Duna hullámain.Mivel ez a szakasz lényegében véve a folyó holtága, így a fürdőzés is engedélyezett. A fedélzetre babakocsival, kerekesszékkel, sőt még négylábú kedvencünk társaságában is felmehetünk.

A tervezőnek az elegancia és a kényelem mellett a fenntarthatóság is fontos szempont volt, hiszen a hajók újrahasznosított műanyag flakonokból, illetve üvegrost helyett kenderrost felhasználásával készültek. „A természettől veszek át már bevált megoldásokat, és ezeket fejlesztem tovább az elektromobilitás segítségével. A természetet példaként véve, vele összhangban és csakis a lehetőségeinkhez mérten kellene dolgoznunk“, hangsúlyozza az ötletgazda Mai.Elektromos hajói joystick-vezérlésűek, irányításuk pedig gyorsan elsajátítható, így még hajóvezetői engedélyre sincs szükség a karibi élményhez. (Compress)

Hajóbérlés:

Schinakl Bootsvermietung

1022 Bécs, Laberlweg 19.

www.meine-insel.at

hétfőtől vasárnapig 10:00 és 23:00 óra között

 

Fotó: Aquacon lr

Fotó: Aquacon lr

 

Fotó: Aquacon lr

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük