Régi cipőmodellek újragyártva Ausztria

Kényelmes és szexi: régi modellek alapján készült cipőket árul egy osztrák nő

Különleges cipőkollekciót áruló hölgyet mutatott be az ORF: Monika Ploner 20 éve látja el régi (vintage) cipők iránt rajongókat, a szving táncosokat, a rockabilly-rajongókat és a színpadi, filmes és televíziós produkciókat világszerte stílusos, elegáns és kényelmes darabokkal. A lábbeliek a 1920-as és 1950-es évek közötti eredeti modellek alapján készülnek.

A hírportál szerint Monika Ploner innsbrucki lakása szolgál raktárként, 1500 pár cipő tárol a helyiségekben. A sokáig az Egyesült Államokban élő nő a táncon keresztül szeretett bele a lábbeliekbe, majd ezekre alapozta az üzletét. Régi modellek alapján egy spanyol és egy kínai gyártó készíti a cipőket, a múlt század első felének világát megidézve.

Újra divatba jött a szving

Az ORF-nek Ploner azt mondta, a régi idők táncai ismét a renenszánszukat élik, nagyon népszerű például a szving világszerte, ehhez is kínál megfelelő lábbeliket. Saját webshopján keresztül árulja a darabokat, rengeteg vásárló van különböző országokból.

„A cipők varrott bőrcipők, a legtöbbjüknek bőr talpa van, de akadt néhány gumitalpú is. Mivel a cipőknek erős, csúszós talpa van, ezért népszerűek a táncosok körében” – mondta Monika Ploner. A táncosok mellett a jelmeztervezők is szeretik a darabokat, gyakran használják színházi darabokban, filmforgatásokon. A méretek sem okoznak gondok, női darabok 35-östől 42-esig kérhetőek, a férfi kollekcióban pedig 48-as a legnagyobb kivitel.

Kényelmesek és jól néznek ki

Ploner szerint a cipői azért népszerűek, mert manapság a nők nehezen találnak olyan közepes sarkú modelleket, amelyekben van egy kis szexepil és egyáltalán nem nagymamásak, kényelmesen hordhatóak akár órákon keresztül. A vintage modellek pedig pont ilyenek – aki kíváncsi a teljes kínálatra, itt válogathat közöttük.

Borítókép: ORF

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük