Kevesebb volt a baleset az osztrák utakon a havazás enyhülésével

A havazás enyhülésével vasárnapra némileg normalizálódott a helyzet Ausztria útjain. Reggel azonban még mindig számos útlezárás volt érvényben a kidőlt fák miatt. Vonattal – több helyütt – továbbra is nehéz a közlekedés, olvasható a Krone cikkében.

Mint írják, az ÖAMTC az APA megkeresésére elmondta, hogy Ausztria-szerte számtalan útlezárás történt tegnap a havazás miatt. A balesetek száma azonban az éjszaka folyamán kevesebb volt, mint napközben. Sok esetben elakadt autókhoz vonultak a segítők, többen nem az időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel indultak útnak.

A szombaton mindkét irányban órákra lezárták az A21-es bécsi külső körgyűrűs autópályát, reggelre azonban újra megnyitották a forgalom előtt. Annak ellenére, hogy Bajorországban enyhült az időjárási helyzet, vasárnap kora reggel még mindig nem közlekedtek vonatok a müncheni főpályaudvaron. Ausztriából nem lehetett vonattal a bajor fővárosba utazni. A müncheni repülőtér reggel 6 órakor a tervek szerint újraindította a járatokat – közölték a repülőtér a honlapján. A „légi forgalom azonban továbbra is korlátozott lesz”.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük