Kiadó lakásokkal trükköző csalók Ausztriában: külföldön vagyok, utald el a pénzt!

Ha kiadó lakást keresünk Ausztriában, legyen gyanús, ha külföldi számlára kell utalni a kauciót, figyelmeztet a rendőrség A fotó illusztráció

 

Egy konkrét esetről számolt be az orf.at, egy Felső-Ausztriában élő 19 éves nő szeretett volna egy salzburgi lakást kibérelni az egyik hirdetési portálon keresztül. A bérbeadót e-mailen keresztül érte el, az állítólagos tulajdonos közölte, éppen Londonban van. A kaució és egy havi bérleti díj átutalását kérte a számlájára, utána egy csomagküldő céggel juttatta volna el a kulcsot a bérlőhöz. A fiatal nő még egy megerősítő e-mailt is kapott, amely olyannak tûnt, mintha a szállító vállalkozás írta volna.

A leendő bérlő azonban gyanút fogott, a csomagküldőnél informálódott, ahol közölték vele, ilyen szolgáltatásuk nincsen. A nő nem utalta el a pénzt, hanem értesítette a rendőrséget, hogy csalóra bukkant.

Kiderült, Ausztriában számos csalást követtek el hasonló módon: a lakás állítólagos tulajdonosa minden esetben arra hivatkozott, hogy külföldön tartózkodik, ezért számlára kérte a pénz, a kulcs aztán nem akart megérkezni.

A hatóságok arra hívják fel a figyelmet, hogy aki hasonló tartalmú hirdetéssel találkozik, legyen óvatos, semmi esetre se utaljon előre, csak akkor tegye le a kauciót, ha meggyőződött arról, a valódi tulajdonossal tárgyal. 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük