Klagenfurt: újszülött csecsemőt találtak az egyik kukában, az utolsó pillanatban érkezett a segítség

Ebben a szemetesben találták meg a csecsemőt  Fotó: ORF/Peter Matha

Ebben a szemetesben találták meg a csecsemőt  Fotó: ORF/Peter Matha

 

Az ORF beszámolója szerint, a nő, aki megtalálta a gyermeket, éppen a szemetet vitte le. Már messziről hallotta a sírást, majd amikor rájött, az egyik kukából jönnek a hangok, azonnal kivette az újszülöttet. A havas, hideg időben a kisfiút mindössze egy kendőbe csavarták bele, táskába tették és így rakták bele a kukába. A rögvest kiérkező mentők a klagenfurti klinikára szállították a csecsemőt, orvosai szerint életveszélyes állapotban volt, ugyanis 21 fokra hűlt le a teste, így csak nagyon óvatosan lehetett emelni a hőmérsékletét. Az ORF információ szerint már jobban van, valószínűsíthető, hogy marandandó sérülések nélkül megússza a szokatlan életkezdetet.

A hírportál szerint jól fejlett, megfelelő súlyú és nagyságú, európai csecsemőről van szó, és kedden születhetett. Most a hatóságok arra kérik az anyát, mindenképpen jelentkezzen orvosi ellátás miatt. A rendőrség abból indul ki, hogy a gyermek szülője valamilyen krízishelyzetben lehetett, ezért nem foglalkozott a várható büntetőjogi következményekkel. Ráadásul a klagenfurti klinikának van csecsemőmentő inkubátora, ahol el lehet helyezni az újszülöttet, illetve mód van az anonim szülésre is a kórházban. 

 

A Karintiai Tartományi Rendőrség a 00-43-59133 20 3333, 00-43-20 3334 vagy 00-43-20 3100 számokon várja a bejelentéseket az üggyel kapcsolatban.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük