Konkurencia a vasútnak: közvetlen Bécs-Graz buszjáratok 9 euróért

Grazi óratorony: a stájer tartományi központból közvetlen buszjáratok indulnak Bécsbe

 

A bécsi székhelyû Dr. Richard buszos vállalkozás a német MeinFernbus.de céggel közösen fogott a vállalkozásba, számolt be a portál. (Németországban az autóbuszos utazásnak nagyobb hagyományai vannak és virágzik az üzlet.)

A napi hat járatpárra Graz és Bécsben egyaránt két helyen lehet fel- illetve leszállni. Az emeletes buszok a két város között megállás nélkül közlekednek, körülbelül 2,5 óra alatt teszik meg az utat, az utasok ingyenes WiFi-kapcsolat várja és 100 film közül választhatnak. A jegy internetes rendelésnél 9 euróba kerül, minél többen, minél többen foglalnak helyet a járatra, annál magasabb lesz ár. Ha valaki a megállóban váltja meg a jegyét, úgy 18,50 eurójába kel fizetnie a sofőrnél. Összehasonlításképpen az osztrák vasútnál (ÖBB) 37,50 egy Bécs-Graz teljes árú jegy, a társaságnak is vannak szuperengedményes tikettjei 9 euróért, azonban csak meghatározott mennyiségben és bizonyos járatokra. 

A buszos cég célközönségként alapvetően az eddig autóval utazó fiatalok jelölte meg, és 5555 darab, 5 euróba kerülő jegyet hirdetett meg a szolgáltatás premierjére. A Dr. Richárd a legnagyobb magánkézben lévő buszos cég Ausztriában, 830 autóbusszal, 1300 alkalmazottal és 127 millió eurós évi forgalommal. 

Más német cégek is látnak fantáziát az osztrák piacban: a FlixBus a burgenlandi Blaguss-szal közösen mûködtet az osztrák fővárosból induló, külföldi (München, Drezda, Budapest, Trieszt, Zágráb) járatokat, például a Bécs és a Berlin közötti útjuk 29 euróba kerül. A FlixBus jármûvei november 21-től több új vonalon is közlekednek: a kínálatba bekerül a Linz-Graz, a Bécs-Klagenfurt és a Linz-Prága útvonal, egy év múlva a pedig a Salzburg-München járat is lesz.  

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük