Lángba borult egy autóbusz Bécs központjában

Tűzvész volt péntek reggel a bécsi Praterstern közelében: egy autóbusz hirtelen lángba borult, sötét füstoszlop lepte el a környékét. A jármű vezetője megsérült a Krone beszámolója szerint.

A busz 8.30 körül gyulladt ki a Nordbahnstraße-nál. A tűzoltóság és a hivatásos mentőszolgálat a helyszínen van. A busz vezetője megsérült, a mentőknek kellett ellátni, füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A sofőrön kívül valószínűleg senki sem volt a buszon.

A Heute.at információi szerint jelenleg egy rendőrségi helikopter köröz Bécs második kerülete felett. Egyelőre nincs információ arról, hogy mi okozta a tüzet. Szemtanúk szerint reggel 9.00 óra körül szinte semmit sem lehetett látni a Praterstern közelében. A füst gyorsan terjedt. A bécsi tűzoltóság tájékoztatása szerint a tüzet már eloltották. A művelet során olyan sűrű volt a füst, hogy elővigyázatosságból a szomszédos irodaházakat is átvizsgálták.

Bécs belvárosában ugyanebben az időben szintén tűz ütött ki. Egy ázsiai tésztabolt gyulladt ki nem sokkal 9 óra előtt. A tűz oltására a hivatásos tűzoltók érkeztek ki.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük