Letartóztatták a meghalt csecsemő szüleit

Miután kedden egy háromhónapos csecsemő meghalt rázkódási trauma következtében, a szülőket letartóztatták. Ezt Nina Bussek, az ügyészség szóvivője jelentette be.

Az első rendőrségi jelentések és a benyújtott kórházi dokumentumok vizsgálata után arra a következtetésre jutottak, hogy „fennáll a gyilkosság gyanúja” – mondta Bussek. Mindkét szülő – a 29 éves apa és a három évvel fiatalabb anya – ellen gyilkosság miatt folyik nyomozás. A letartóztatásokra csütörtök este került sor, írja a wien.orf.at.

Az, hogy a bűnüldöző hatóságok most szándékos emberölés gyanúja miatt nyomoznak, nem meglepő, hiszen a csecsemőn a kórházba szállításakor rázkódási traumára utaló jeleket találtak. A kisfiúnak állítólag csonttörései voltak. A holttest boncolását már elrendelték.

A szülőket még nem kérdezték ki

A szülőket a pénteki nap folyamán gyanúsítottként hallgatják ki. A rendőrség szerint sokkolta őket a fiúk halála, van egy kétéves kislányuk is, aki most nevelőszülőknél él.

Mint azt mi is megírtuk, a 26 éves anya szombat este érkezett fiával a közkórházba. Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a csecsemőt valószínűleg annyira megrázták, hogy végül halálos agysérüléseket szenvedett. Az orvosok értesítették a rendőrséget. A csecsemőnél valószínűleg már a kórházba szállítás idején is súlyos agysérülés állt fent. A készülékekről kedden kapcsolták le, ezt követően a kisfiú meghalt.

Az elhunyt gyermek édesanyja és édesapja korábban nem volt ismert a rendőrség előtt. A Liesingben élő család 2023 márciusában anyagi támogatásért fordult a gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat családközpontjához.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük