Life Ball 2014 Bécs: Conchita Wurst, Lindsay Lohan, Ricky Martin, Kesha, Bill Clinton, Leona Lewis, Courtney Love a vendégek között

Lindsay Lohan, Ricky Martin, Kesha, Bill Clinton, Leona Lewis, Courtney Love és Conchita Wurst is közremûködik a világ egyik legnagyobb AIDS jótékonysági rendezvényén, a Life Ball-on, amelyet 2014. május 31-én rendeznek meg Bécsben. A szokványosnak egyáltalán nem nevezhető gála egyik célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a betegségre. 

 

Nem nyugszik a hanyatló Nyugat: ezúttal a plakát sikerült provokatívra

A Life Ball plakátjának bemutatója David LaChapelle-lel Copyright: Lifeball / Jürgen Hammerschmid Fotó: Jürgen Hammerschmid

 

 

A nagyszabású programok péntek este veszik kezdetüket a Red Ribbon Celebration Concerttel a Burgtheaterben, ahol olyan hírességek állnak színpadra mint a hollywoodi színész, Marcia Cross vagy Billy Zane. A Hofburg ad otthont a következő nagy eseménynek, az Aids Solidarity Galanak, ahol többek között olyan egyedi darabokat árvereznek el mint egy Chopard-nyaklánc vagy egy Audi S1, amelyet David LaChapelle tervezett külön erre az alkalomra. ő készítette egyébként a rendezvény plakátját is, amely igencsak megosztotta az osztrák közvéleményt,.

Természetesen a plakáton szereplő transznemû modell, Carmen Carrera is ott lesz majd a Life Ball-on.

 

Készülődés a Lifeball 2014-re Copyright: Life Ball / (c) Harald Klemm Fotó: Harald Klemm

Készülődés a Lifeball 2014-re Copyright: Life Ball / (c) Harald Klemm Fotó: Harald Klemm

 

A rendezvény csúcspontja ezúttal is a Városháza téren megtartott nagyszabású és rendkívül látványos megnyitó lesz, amely minden évben mintegy 40 ezer nézőt vonz. A „Gönyörök kertje” mottóval összeállított eseményen Ricky Martin és Conchita Wurst is közremûködik, aki az Eurovíziós Dalfesztivál győztes dalát adja majd elő. 

A megnyitó hagyományos részét képező divatbemutatót az olasz Vogue magazin főszerkesztője, Franca Sozzani állította össze, különlegessége, hogy idén kizárólag férfimodellek lépnek majd a kifutóra. Givenchy, Viktor & Rolf, Lanvin, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Etro és Dsquared 2 kreációit vonultaják fel. A női nem egyedüli képviselői Courtney Love és Rossy de Palma lesznek, akik dívaként vonulnak majd végig a kifutón. A bál maga – mintegy ötezer vendég részvételével – zárt körben, a Bécsi Városházán zajlik majd.

A Life Ball bevételének negyedét az osztrák Aidshilfe kapja, háromnegyedét pedig nemzetközi projektek között osztják szét mint Clinton Health Access Initiative, a The Foundation for Aids Research vagy az Elton John Aids Foundation. 

 

Extravagáns öltözékben nem lesz hiány az eseményen Copyright: Life Ball

Extravagáns öltözékben nem lesz hiány az eseményen Copyright: Life Ball

 

 

(COMPRESS) 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük