Rendőrautó Ausztria

Machetés-támadás: megszólalt a lövést leadó rendőr ügyvédje

Miután Bad Sauerbrunnban (Mattersburg kerület) egy rendőr halálos lövéseket adott le egy feltételezett machetés támadóra, a rendőr ügyvédje, Nikolaus Rast csütörtökön több osztrák lapban is megszólalt. Kifejtette, hogy amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, fenyegető helyzettel találták szembe magukat, olvasható az ORF cikkében.

Múlt pénteken családi veszekedéshez riasztották a rendőrséget – derül ki a tartományi rendőrkapitányság esti közleményéből. A helyszínre érve aztán egy 55 éves férfi bozótvágóval fenyegette meg feleségét és a két rendőrt, egyiküket pedig megsebesítette, írtuk meg korábban.

„A férfi a kertben állt és hangosan kiabált”

Amikor a feltételezett elkövetőt nem sikerült szavakkal és paprikaspray-vel lecsillapítani, bevetették a szolgálati fegyvereket – és halálos lövést adtak le rá. Ezt a boncolás is megerősítette. Az elhunyt 60 éves felesége később több lapnak is bírálta a rendőrség eljárását, erről is olvashatnak cikkünkben.

A feltételezett támadót állítólag lelövő rendőr ügyvédje viszont a médiában is megszólalt. Amikor a járőrök megérkeztek a helyszínre, a nő a családi ház kertkapujában állt, mögötte 55 éves férjével, aki hangosan kiabált és kezében egy machetét tartott – mondta Rast a Kurier című lapnak.

Több lövést adtak le

A gyanúsított ezután egy uborkásüveget dobott a rendőrök felé, majd a bozótvágót a felesége vállára tette. Mivel a német származású férfit nem sikerült paprikaspray-vel vagy figyelmeztető lövésekkel megfékezni, további lövéseket adtak le. Egyelőre nem tudni, hogy hányat, ezt még vizsgálják. Sajtóinformációk szerint a házban kábítószert foglaltak le.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük