Rendőrautó Ausztria

Machetés támadás: egy rendőr lelőtte a támadót Burgenlandban

Drámai jelenetek zajlottak péntek délután Burgenlandban: állítólag családi veszekedés tört ki egy Bad Sauerbrunn-i házban. Amikor a rendőrséget riasztották és intézkedtek a feltételezett elkövetővel szemben, az állítólag egy bozótvágó késsel támadt az egyik rendőrre. Lövések dördültek – a támadó meghalt!, írja a Kronet.at.

A halálos lövést egy heves vita előzte meg délután 3 óra körül. A konfliktus állítólag egy családban tört ki, amely a Bad Sauerbrunn-i fürdőközpont közelében tartózkodott.

A gyanúsított hirtelen felkapott egy bozótvágó kést

A veszekedés miatt kihívták a rendőröket a címre. Amikor a két rendőr kiment, hogy ellenőrizze a helyzetet, a feltételezett elkövető feltehetően megragadott egy machetét és megtámadta az egyik rendőrt.

Több lövést hallottak a környéken

Nemcsak a szomszédok, hanem az erdőben sétálók is hallottak lövéseket. A fültanúk először azt hitték, hogy utólagos szilveszteri petárdázásról van szó. Nem sokkal később már egy mentőhelikopter körözött a terület felett, és több járőrkocsi száguldott át Bad Sauerbrunnon.

Az első belső jelentések szerint a támadót valószínűleg szolgálati fegyverrel lőtték agyon. Azokat a jelentéseket, amelyek szerint a rendőr szúrt sebeket szenvedett volna, nem sikerült megerősíteni. A stájerországi állami bűnügyi hivatal most átvette a nyomozást.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük