Targoncavezető

Magyar nyelvű targoncavezetői tanfolyamot szerveznek Ausztriában

Az Osztrák Hulladékgazdálkodási Vállalkozások Szövetsége (VOEB) márciusban magyar nyelvű targoncás tanfolyamot tart Bruck an der Leitha-ban. A kétnapos tanfolyam minden vállalat számára nyitott. A szövetség ezzel az ajánlattal a szakképzett munkaerő hiányára kíván reagálni.

Ausztriában a targonca üzemeltetéséhez targoncavezetői engedélyre van szükség. A vezetői engedély megszerzésében általában a nyelvtudás jelent akadályt – mondta Gabriele Jüly, a VOEB elnöke egy sajtóközleményben.

Magyar dolgozók

„A munkatársaim háromnegyede beszél magyarul. Ők működtetik az infrastruktúránkat. Ezért az új tanfolyamot felvettük a VOEB akadémia programjába, hogy minden érdeklődő munkavállaló az osztrák szabványoknak megfelelő továbbképzésben részesülhessen” – mondta Jüly az ORF-nek. A továbbképzés mellett a VOEB ezzel a tanfolyammal az iparágban tapasztalható szakképzett munkaerő hiányára is reagál.

Kétnapos kurzus

A magyar nyelvű targoncás tanfolyamra március 7-én és 8-án kerül sor az Abfallservice Jüly cégnél (Bruck an der Leitha ). A két nap alatt a résztvevők a vezetéstől kezdve a rakományrögzítésen át az emelésig mindent megtanulnak.

A résztvevőknek a vizsga előtt otthoni tanulással kell elmélyíteniük tudásukat. A tanfolyamra még február 22-ig lehet jelentkezni. Megfelelő érdeklődés esetén szerb nyelvű targoncás tanfolyamot is indítanak.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük