Március 5-től minden korlátozást eltörölnek Ausztriában

A kormány, a tartományi vezetők és a GECKO korona-kríziskoordinációs stáb szerda délelőtti tanácskozását követően sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy március 5-től széleskörű enyhítések várhatók Ausztriában, írja az orf.at.

Ha a járványhelyzet nem rosszabbodik, márciustól minden jelenleg életben lévő járványügyi korlátozást eltörölnek, közölte Karl Nehammer (ÖVP) szövetségi kancellár. Megnyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek és a rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat is teljesen eltörlik. Maszk viselése csak bizonyos területeken marad kötelező: élelmiszerboltokban, posta, bankok, idősotthonokban és kórházakban, tömegközlekedésben, gyógyszertárakban. Beutazás szempontjából a 3G-szabály lesz érvényes minden országból. Teszttel is be lehet utazni, nem lesz szükséges a karantén. Változik a tesztstratégia, de március 31-ig még ingyenesek maradnak a tesztek. Az oltási kötelezettség megtartásáról vagy felfüggesztéséről később várható döntés.

Mér ezen a héten is változnak egyes előírások. Minden olyan tevékenységre, melyre eddig a 2-G szabály vonatkozott, szombattól a 3-G szabály vonatkozik majd. Kivéltelt ezalól az idős- és szociális otthonok, valamint a kórházak képeznek. A vendéglátóegységek a korlátozások eltörléséig továbbra is csak 24:00 óráig tarthatnak nyitva.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük