Mától Rock in Vienna 2015: színpadon a Metallica, a Faith No More, a Limp Bizkit, a Muse és más zenekarok

Werner Stockinger, a fesztivál produkciós vezetője a Die Presse osztrák napilap szerdai cikke szerint azt mondta, hogy a Rock in Vienna a “fesztiválellenesek fesztiválja” akar lenni, vagyis a város szívében megrendezett eseményről többnyire száműzik a hasonló rendezvények velejáróinak számító sátrakat, a látogatóknak a lehető legnagyobb tisztaságot és kényelmet igyekeznek biztosítani.

A szervezők kiemelték, hogy Ausztriában elsőként itt állítanak fel egymás mellett álló színpadokat, ahol a harminckét fellépő egymást váltva adhatja elő műsorszámait. Ezek felépítéséhez 400 tonna acélt és 60 kilométer hosszú kábelt használtak fel.

Ahhoz, hogy a háromnapos fesztivál színpadképeinek “osztrák jelleget” kölcsönözzenek, a szervezők Sigmund Freud híres osztrák pszichológust és Gustav Klimt osztrák festő híres művét, az Adele Bloch-Bauer I című portrét hívták segítségül. 

 

Stockinger megjegyezte, ezzel szeretnének “egy kis kultúrát csempészni” a fesztiválra és megmutatni azt, hogy Ausztria többet kínálhat Conchita Wurstnál, az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi győztesénél vagy Falcónál, a nyolcvanas-kilencvenes években népszerű osztrák énekesénél. 

 

A fesztivál hivatalos honlapja.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük