Megunta a traffipaxozó rendőröket, vödröt robbantott rájuk

A karintiai tartományi rendőrség tájékoztatása illetve a heute. at értesülései alapján a rendőrök Stall im Mölltal-ban, az út melletti zöldterületen, a megszokott helyen kezdett a két közeg, amikor szó szerint belesétáltak egy csapdába.

A fûben kifeszített botlódrót (horgászzsinór) mûködésbe hozott egy mûanyag tárolóedénye erősített, a zsaruktól körülbelül 3 méterre elhelyezett robbanó vagy pirotechnikai anyagot. A detonáció szétvetette a kisebb vödör tartalmát, ami nem volt egyéb, mint fekália, a heute.at értesülései szerint –az  egyik közeg bőven kapott a nem várt áldás.  (A rendőrségi közlemény piszkos folyadékot említ). Az eszköz elkészítése a portál szerint profira utal, az ismeretlen csak annyi robbanóanyagot használt, ami nem okoz sérülést.

A rendőrség szerint ennyire nem egyértelmû a helyzet, mert a robbanást nem lehetett szabályozni, fennállt a veszélye annak, hogy valaki az edényhez közelebb járva botlik bele a zsinórba, és akkor komolyan is megsérülhetett volna. A kiadott sajtóközlemény szerint a helyszínen egy kesztyût és egy kerti kapát is találtak, az utóbbi fa részeit széttépte és szétszórta a robbanás. jelenleg nagy erőkkel keresik az elkövetőt. 

A robbanás helyszíne:  markáns vélemény a közút-ellenőrzésről Fotó: Tartományi Rendőrség Karintia

A robbanás helyszíne:  kirobbanó vélemény a közút-ellenőrzésről Fotó: Tartományi Rendőrség Karintia

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük