Megunták a magyar ingázók rohamát: hétköznap lezárnák Schattendorfnál az Ágfalvára vezető utat

 

2011-ben az 1,8 kilométeres út azért épült meg, hogy mélyüljenek a térségben élők kapcsolatai, könnyebb legyen az átjárás az egyik faluból a másikba, írta a kisalfold.hu. Ám időközben a Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) tartó magyar ingázók is felfedezték, hogy erre nagyot lehet rövidíteni. Így mind többen használják, leginkább reggel öt és nyolc óra között. A nagy forgalom miatt több ingatlanban is kár keletkezett, megrepedeztek a falak a nagy forgalomtól, az iskola és óvóda környékén pedig Somfalván is Ágfalván is veszélyes szituációk alakulnak ki reggelente. 

Ágfalván korábban felvetődött, hogy szedjenek útdíjat a nagy forgalom miatt. 

Az orf.at szerdán arról számolt be, hogy egy friss felmérés szerint  Schattendorf (Somfalva) és Ágfalva településeken naponta 2300 jármû halad át. Mivel főleg magyar ingázók használják az utat, ezért az osztrák településen arra készülnek, hogy hétköznap reggel 5 és 8 között, valamint 16 és 19 óra között lezárják a szakaszt – erre táblák hívják fel majd a figyelmet, amennyiben a terv megvalósul. Sorompót nem terveznek, de fokozott rendőrségi ellenőrzéseket igen.

A Kisalföld Ágfalva polgármesterétől, Pék Zsuzsannától megtudta, naponta hatezer ingázó halad át a két településen, ami az út teherbírását sokszorosan meghaladja. Eddig már több mint hárommillió forintot költöttek a padka rendbehozatalára, de már az útburkolat is károsodott. Ágfalvának nincs pénze a rendbehozatalra, támogatást pedig nem kapnak. 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük