Mission Impossible 5: Bécsben forgat Tom Cruise

Eredetileg csak csütörtökre várták, de Tom Cruise magánrepülője már szerdán a bécsi repülőtéren landolt, a rajongók nagy örömére, számolt be a Kurier internetes kiadása. Az amerikai sztár – aki nem mellesleg nagy rajongója az osztrák fővárosnak  – az operaházat (Wiener Staatsoper)  választotta az új flimjének egyik helyszínéül.

Arról egyelőre csak találgatások vannak, hogy milyen szerepet szám a patinás épületnek (az előző részek alapján valami csavar biztos lesz a dologban), mindenesetre a stáb már meg is szállta a környékét (több helyen útlezárásokra kell számítani). Az opera Facebook-oldala szerint a szakemberek különböző világító berendezéseket, egyéb eszközket szerelnek fel az épületre – a stáb több 250 emberből áll.

A színész egyelőre a dublőreinek kiválasztásával foglalkozott, csak jövő szombaton áll a kamerák elé. A Krone Zeitung úgy tudja, nem ez az egyetlen bécsi forgatási helyszín, az új gazdasági egyetem campusán is rögzítenek néhány jelenetet a filmkészítők.

Az osztrák lapok beszámoltak arról is, hogy a Vienna Film Commission (Bécsi Filmbizottság) tavaly október óta dolgozott azon, hogy a filmesek Bécsben is vegyenek fel jeleneteket, ez ugyanis komoly reklámértéket jelent a császárvárosnak.  A forgatás augusztus 24-26-ig tart, a munkálatokat főleg éjszaka végzik. Az operában a nyári szünet miatt ebben az időszakban nincsen előadás.   Előzetes számítások szerint nagyjából négymillió eurót (több mint egymilliárd forintot) költ el a Paramount filmstúdió a forgatás ideje alatt. A Christopher McQuarrie által rendezett alkotás 2015-ben mutatkozik be a mozikban. 

 

Közben a Tiroler Tageszeitung csütörtökön arról írt, hogy jövőre egy másik nagy “kémklasszikus”, a James Bond-széria legújabb epizódját is részben Ausztriában forgatják majd. A 007-es ügynököt alakító Daniel Craig januárban vagy februárban két hétre érkezik majd Kelet-Tirolba a Bond 24 munkacímen emlegetett film miatt. A 24. Bond-kalandot a tervek szerint 2015 őszén mutatják be. A rendező ismét Sam Mendes.

    

Tom Cruise Bécsben: mindenki nyugodjon le, a világ ötödször is meg lesz mentve Fotó: Staatsoper Facebook

Tom Cruise Bécsben: mindenki nyugodjon le, a világ ötödször is meg lesz mentve Fotó: Staatsoper Facebook

 

A stáb már csütörtökön dolgozott az épületen Fotó: Staatsoper Facebook

A stáb már csütörtökön dolgozott az épületen Fotó: Staatsoper Facebook

 

Az opereház környékén útlezárások lesznek a forgatás miatt Fotó: Twitter

Az opereház környékén útlezárások lesznek a forgatás miatt Fotó: Twitter

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük