Mobiltelefon riasztotta a rendőröket a baleset után, ám a sofőrt csak órák múlva találták meg

Egy okostelefon automatikus segélyhívása pénteken kora reggel nagyszabású kutatóakciót indított el egy baleset után St. Florian am Innben (Schärding kerület). A sofőrt órákkal később ittasan, de épségben találták meg rokonai otthonában, írja az ORF.

A 29 éves férfi hajnali 1 óra 20 perc körül St. Florian am Innben lehajtott az útról, majd padkának ütközött. A jármű letért az útról, súlyosan megrongálódott. A férfi okostelefonja ekkor már felismerte a balesetet, és automatikusan riasztotta a rendőrséget. Mivel azonban a 29 éves férfi nem volt hajlandó visszahívni a rendőrséget, a rendőrök azonnal a baleset helyszínére indultak.

Ott azonban csak a balesetben érintett autót és az okostelefont találták meg, a sofőrt nem. Keresőakciót indítottak, a mentőszolgálat több mint három órán keresztül kutatott a sofőr után.

A férfi testvérétől kapott tipp végül a rendőröket egy másik rokonhoz vezette. Ott végül ittasan, de sértetlenül találták meg a sofőrt. A reggel 6 óra körül elvégzett alkoholszondás vizsgálat 0,8 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük