Nem adjuk az ápolókat: kiakadtak Grazban a bécsiek hirdetésén

Grazi villamosokon oldalán megjelent hirdetésekben kerestek ápolókat, személyzetet bécsi kórházakba – a más tartományokban is elindított reklámkampány kivitte biztosítékot a steiermarki kórházi társaságnál (KAGes).

Mivel Grazban is komoly hiány van ápolókból, a bécsiek lépését felháborodva fogadta az helyi intézményi szervezet. Gerhard Stark, a KAGes igazgatótanácsának elnöke provokációnak tartja, hogy a bécsiek náluk (is) vadásznak egészségügyi személyzetre. „A lépés azért felháborító, mivel jól mutatja, mennyire nincsen szolidaritás Ausztriában, egy ilyen helyzetben összetartónak és együttműködőnek kellene lennünk.

A bécsi egészségügyi szövetség (WIGEV) nem értik a steiermarki felháborodást. Nina Brenner-Küng a WIGEV PR-osztályának munkatársa azt mondta, tudomásul vették a tartományból érkezett véleményt. Majd úgy fogalmazott: az, hogy valaki sértettnek vagy megtámadottnak érzi magát, az nem szép, és természetesen nem is ez volt a cél.

A hirdetés a politika figyelmét is felkeltette, ezért egyeztetést kezdtek azzal a céggel, amelyik az ilyen hirdetések elhelyezéséért felelős.

– A jövőben az ilyen reklámfoglalásokat érzékenyebben kell kezelni. Ha lehetséges, akkor nem akarunk ilyen reklámkampányokat Graz városában” – magyarázta Robert Krotzer (KPÖ – kommunista párt), Graz egészségügyi tanácsosa az ORF-nek.

A reklámot kezelő cég is reagált, azt írták „A szerződés nem sértette a vonatkozó törvényeket, az emberi jogi tanács (Menschenrechtsbeirats) rendelkezéseit vagy a reklámtanács (Werberat) iránymutatásait. Ezért a megbízást elfogadták, és visszautasítani sem lehetett.

A bécsiekkel kötött szerződés időközben lejárt, így a villamoson már nem található reklám.

Borítókép: ORF

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük