Nem éppen precíziós munka: gépkocsival hajtottak be az üzletekbe, majd fosztogattak

Kedden hajnalban Bécs Meidling városrészében szemeltek ki egy elektornikai üzletet, majd a lopott Ford Escortot használták faltörő kosnak, a kocsival áttörték a bolt portálját, összeszedték az értékes árukat, utána a súlyosan megrongálódott autóval elmenekültek. Ezúttal a rendőrség gyorsan a helyszínre ért, és az egyik  közeli utcában a négy menekülő közül egyet – egy 46 éves román állampolgárságú férfit – elkaptak a leparkolt autó közelében . A két leadott figyelmeztető lövés hatására a gyanúsított megadta magát, a többiek elszeleltek.

Az APA hírügynökség beszámolója szerint pénteken és vasárnap két, hasonló módon elkövetett búncselekmény is történt az osztrák főváros közelében. Ismeretlenek  péntek éjjel egy DM-egységet vettek célba Pressbaumban, azonban az akció nem sikerült. Vasárnap éjjel Guntramsdorfban egy hasonló üzlet volt a célpont, itt bejutottak az autóval az üzletbe és márkás parfümöket zsákmányoltak – közben a nem túl kifinomult módszerrel 6 számjegyû (euróban) kárt okoztak. Hogy ez a két eset is a kedd éjjel megbukott társaság számlájára írható-e, még nem ismert, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz, és keresi a másik három gyanúsítottat.

Ausztriában nem először történtek hasonló betörések: 2011 és 2013 Bécsben és környékén legalább 10 alkalommal raboltak ki hasonló módon elektronikai üzleteket: a boltokba lopott autókkal, vagy a kirakatot beverve jutottak be. Az a banda szintén román állampolgárokból állt, idén februárból hat tagból ötöt elkaptak egy nemzetközi akció keretében Romániában. Hogy a korábbi sorozatnak van-e köze a mostanihoz, azt is vizsgálják a rendőrök. 

 

 

Éjszakai shopping: lopott kocsival betörik a bejáratot, majd indul a fosztogatás

Éjszakai shopping: lopott kocsival betörik a bejáratot, majd indul a fosztogatás

Autó és bejáratot nyitó eszköz: a vasárnapi akcióban használt kocsi

Autó és bejáratot nyitó eszköz: a vasárnapi akcióban használt kocsi

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük