Nem éppen sikertörténet: már aláírásokat gyûjtenek az Ágfalva és Somfalva között lezárt út miatt

 

A lap újságírója több embert is megszólaltatott Ausztriában és Magyarországon:

– Egy hete zárták le Somfalván reggel és délután az ágfalvi összekötő utat, hogy az ingázó magyarok rohamának elejét vegyék. Már az első napokban közel a felére esett a forgalmunk, hiszen a tankolók kétharmada magyar volt. De hozzám hasonlóan így járt több helyi vállalkozás is – mondta Herbert Trimmel, Somfalva (Schattendorf) benzinkútjának tulajdonosa.

– Úgy véljük, fölösleges ez az időszakos útzár, ezért mi is csatlakoztunk az aláírás-gyûjtési akcióhoz, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot. Nálunk eddig több mint százötvenen írták alá az ívet, osztrákok és magyarok. Somfalván több helyen is gyûjtenek aláírásokat.

A brennbergbányai Tóth András az egyik szervezője az aláírásgyûjtésnek. Közel négy éve dolgozik Somfalván. – Úgy tudjuk, alig maroknyian voltak Somfalván az útzár bevezetésének kezdeményezői. A helyi üzletek, a cukrászat, a hentes, a pék, de még a lottózó is igen megérzik a forgalomcsökkenést – vázolja a mostani helyzetet. – Az osztrák és magyar aláírásokat egy soproni, uniós jogokkal foglalkozó ügyvédhez fogjuk eljuttatni a továbblépés érdekében. 

A teljes írás itt olvasható.

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük