Nincs bármilyen munka Ausztriában: nyelvtudás és felkészültség nélkül nem érdemes nekivágni

Portálunk három éve foglalkozik az ausztriai munkavállalással, ezalatt számos tipikus kérdés felvetődött azok körében, aki a szomszédos országban szeretne munkát vállalni. Pédlául: mennyire fontos a nyelvtudás, milyen munkákra érdemes kimenni, milyen az élet Ausztriában, tényleg ki lehet menni úgy, hogy “bármilyen” munka megfelel-e. A blog szerzője gyakorlatilag útmutatóval szolgál.

Lássuk, mit ír:

“Lerágott csont: nyelvtudás nélkül inkább ne gyere. Vagyis jöhetsz, de ne lepődj meg semmin, de legfőképp ne a másik ex-honfitársad legyen a paraszt, amiért nem segít munkát keresni / találni. Ugyanis Ausztria már nem „az a hely”, írja egy ausztriai családi vállalkozásnál dolgozó Péter a Határátkelő blogon.

Itt, kérlek, a leendő munkakörödhöz tartozó kollektív szerződést le tudod tölteni az internetről, benne a minimum megillető bérrel és mindennel, ami fontos. Tehát rend van minden területen, ezzel együtt elmondható, hogy Ausztriában nem létezik a „bármilyen munka”, ami téged érdekelne. Ezzel az itteni rendszer nem tud mit kezdeni.

Ha „bármilyen” munkát keresel, akkor inkább Németország, Hollandia vagy Anglia lehet az ideális. Ha elfogadod a tanácsomat, ide felkészülten gyere. Nem kell profinak lenned, de itt képesítés és nyelvtudás nélkül kóvályogni heteken, hónapokon keresztül igen megalázó, lehangoló és költséges elfoglaltság.”

A teljes poszt itt érhető el.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük