Nyomtalanul: ötödször is leszerelték és elvitték a kétnyelvû helynévtáblát a burgenlandi Alsóőrött

 

Valaki sportot ûz abból, hogy időről-időre leszereli a kétnyelvû helynévtáblát a burgenlandi Alsóőrött (Unterwart), írtuk korábbanNagyon dühítő, mondta akkor a főként magyarok lakta település polgármester, Josef Horvath a Kurier érdeklődésére, el sem tudom képzelni, hogy mihez kezd valaki a feliratokkal. 

A kurier.at beszámolója szerint ezúttal hétfőre virradó éjszaka csavarozták a tartóból a kétnyelvû táblát és 300 euró kárt okozva megint ellopták. A pótlásról korábban az útkezelő gondoskodott, a település polgármestere ezúttal is értetelenül áll a történtek előtt. A portálnak azt mondta, nem látja értelmét, hogy megerősítsék a jelzőtáblát, mert csak annyit érnének el a biztonsági megoldással, hogy nem kicsavarozzák, hanem kivágják feliratot az elég elszántnak tûnő tettesek.

Alsóőrött egy éven belül már ötödik alkalommal tûnik el a település határát jelző felirat, először tavaly februárban vitték el, farsang idején, akkor mindenki nem túl elmés tréfára gyanakodott.  Aztán áprilisban és szeptemberben is ellopták, majd március 15-én hajnalban is leszerelték, ezúttal nem csak egyiket, hanem mindkettőt. Ahogy korábban, úgy akkor is feljelentést tett a polgármester, és mivel kétnyelvû településről van szó a Tartományi Alkotmányvédelmi Hivatal is bekapcsolódott a nyomozásba – a korábbi esetek elkövetőjét, elkövetőit egyébként nem találták meg.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük