Osztrák meló: elbújtak a bankban és kirabolták a pénzszállítókat

Az eset hétfő kora reggel történt, olvasható a felső-ausztriai tartományi rendőrség által kiadott közleményben illetve a kurier.at beszámolójában.  A rögzített nyomok alapján kiderült, hogy  a település egy bankfiókja elé már éjjel leparkolt két gyanúsított egy Bécsből lopott fehér furgonnal. A jármû takarásában három negyed kettőkor behatoltak a bankba, és eljutottak az előtérben elhelyezett pénzkiadó automatáig, ott várakoztak egészen reggel hat óráig.

Ekkor érkezett meg a pénzszállító cég két munkatársa, hogy készpénzzel feltöltse a berendezést, amikor a két  géppisztollyal és maroklőfegyverrel felszerelt, álarcos férfi meglepte őket.  Miután a szállítók átadták a pénzt,  az elkövetők megkötözték   és bezárták egy irodába őket – sérülés nem történt. Az egyik biztonsági  ember egy idő után ki tudta magát szabadítani és értesítette a rendőrséget.

Az első híradások arról szóltak, hogy tört németséggel beszélő elkövetőket, valamint egy piros Passatot keres a rendőrség.  A kurier.at kedden arról írt, hogy a Cobra-egység két gyanús jármûről kapott adatokat, eg y Audi A6-ról és egy VW Golfról.  A rendőrök megfigyelték a kocsikat és hétfő este azt látták, hogy két férfi valamint egy nő jelenik meg, valamit bepakolnak és elhajtanak. A Cobra-csapat követte az A4-es autópályán Magyarország fele tartóautókat, majd Nickelsdorf előtt úgy döntöttek, feltartóztatják a jármûveket.

A rajtaütés vér nélkül zajlott le, a román állampolgárságú személyek ellenállás nélkül adták meg magukat.  Fegyvereket nem találtak náluk, pénzt viszont igen, mindhárman bankjegykötegeket erősítettek testükre ragasztószalagokkal. (Az összeg nagyságát a lap nem közölte.) A trió tagjait őrizetbe vették, az ügyről  kedden délután tartanak sajtótájékoztatót.  

Frissítés: 

A krone.at beszámolója alapján a triót az átaluk használt autók rendszáma buktatta le. A Golfot már korábban látták a bankfiók előtt várakozni, ez gyanús lett az egyik helybélinek, és jelentette a rendőrségen, ráadásul az azonosító egy részét is meg tudta jegyezni. A román állampolgárságú sofőr a rablás után, menekülés közben majdnem leszorított egy gépjármûvet az úttestről –  szóban forgó kocsinak a tulajdonosát már betörések miatt keresték az osztrék rendőrök, akik azt is tudták, a gyanús személyek egy bécsi hotelben szálltak meg.  Az autót meg is találták az egyik szálloda előtt, közben egy Audi is érkezett a helyszínre. Ekkor még nem tudták a rendőrök biztosan, hogy a marchtrenki rablókról van szó, mindenesetre a nickeldorfi határátkelő előtt feltartóztatták a Magyarország felé tartó jármûveket. 

Az első híradásokkal ellentétben nem a testükre erősítve szállították a gyanúsítottak a pénzt, hanem bontatlannak tûnő mosóporos dobozokban. A rendőrök kinyitották a hat csomagot, ekkor találták meg zsákmányolt pénzt egy részét – a többiből nyaralni mentek volna az őrizetbe vett személyek, még Bécsben görögországi repülőjegyeket vásároltak.

 

Kötegelt pénz a dobozban: extra drága mosóport vittek volna haza a gyanúsítottak

Kötegelt pénz a dobozban: extra drága mosóport vittek volna haza a gyanúsítottak

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük