Öt halálos áldozat a síneken Ausztriában: nem volt jogosítványa a vonat elé hajtó sofőrnek

A 26 éves apa hat gyermekével és élettársával utazott a sínekre hajtó kocsiban Fotó: ORF

A 26 éves apa hat gyermekével és élettársával utazott a sínekre hajtó kocsiban Fotó: ORF

 

Múlt péntek este hét órakor a 26 éves férfi sofőr minden valószínűség szerint nem állt meg az Andráskereszttel és stoptáblával jelzett vasút átjáróban, hanem a  sínekre hajott a településen. Az érkező motorvonat oldalról kapta el járművet, majd 90 méteren keresztül tolta maga előtt. A sofőr, 32 éves élettársa, két fiú (7 illetve 8 évesek), valamint egy 11 éves lány a helyszínen elhunyt. Három gyermeket (4,5 éves lány és12 éves fiú) súlyos sérülésekkel szállítottak a linzi illetve a St.Pölten-i kórházba – szombati információk alapján közülük a lányok stabil, míg a harmadik sérült kritkus állapotban van az orvosok szerint.

A legfrissebb hírek szerint a kórházba került gyermekek állapota sokat javult, az egyik kislány már újra játszik. A település lakóit sokkolta a baleset, az áldozatok mindannyi Erlaufban laktak. Három gyerek a kocsit vezető férfi vér szerinti gyermeke, a másik hármat örökbe fogadta fiútestvérétől.

Az orf.at arról számolt be, gogy volt szemtanúja a balesetnek, a másik sofőr látta, hogy a kocsi megállás nélkül hajtott a sínekre, majd a szempillantás alatt megérkező vonat azonnal felöklelte és magával sodorta. A szemtanú azonnal értesítette a mentőket, majd megkezdte az egyik gyermek újraélesztését, de sajnos nem járt sikerrel. 

Hét közepén reppent fel a hír, miszerint a kocsit vezető férfinek nem volt jogosítványa. A rendőrség előbb azt tisztázta, hogy azért nem rendelkezett engedéllyel, mert el sem végezte a szükséges tanfolyamot, vagy csak elfelejtette meghosszabbítani azt. Aztán kiderült, hogy az előbbiről van szó: a hatóságoknak jelzte, hogy jogosítványt szeretne, azonban a kurzuson már nem vett részt, így nem is kaphatta meg a papírokat. A balesetben elhunyt 32 éves élettársának – a nő nevén volt a Seat – viszont volt vezetői engedélye, közölte a rendőrség.

A tragédia áldozatait pénteken délután temetik el a településen, a három túlélő gyermeket (nekik adományszámlát nyitottak) a nagyszülők veszik magukhoz, amennyiben a gyámhatóság ezt engedélyezi.

Korábbi írásunk a balesetről.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük